Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak’ın Açıklamaları
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençleri tehdit eden bağımlılık sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. “Bu yıl 200 milyon TL’lik bir proje desteği ile bağımlılıkla mücadele eden üniversitelerdeki akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyeceğiz,” diye belirtti.
İstihdam destekleri ve gençlere yönelik projeler
Bak, 2024 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı ve gençlerle ilgili projelerden söz etti. “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen projelerde 10 bin kişilik istihdam sağladık. Buna ek olarak, yaklaşık 150 fabrikanın kurulmasına katkıda bulunduk,” dedi. Bakan, üniversite öğrencilerinin kendilerini ifade edebilmeleri için “ÜNİDES” adlı projeyle de 360 milyon TL’nin öğrenci kulüplerine tahsis edildiğini vurguladı. Gençlerin sosyal projelerde yer almalarını teşvik ettiklerini ifade eden Bak, teknolojik projeler geliştiren kulüplerin de desteklendiğini açıkladı.
Bağımlılıkla Mücadelede Kararlılık
Bak, bağımlılıkla mücadelede Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, 12 bakanlıktan oluşan kurula üye olduğunu belirtti. “Bakanlığımızın bütçesinde 59 milyon TL görünse de, gençlik merkezlerinde, yurtlarda ve sivil toplum kuruluşları ile yürütülen projeler sayesinde bu rakam çok daha fazla.” dedi. Bağımlılık ile mücadele konusunda muhtarlar ve amatör spor kulüpleri ile iş birliği yaptıklarını vurgulayan Bak, sporun bu noktada önemli bir rol oynadığını ifade etti. Bakan, “Sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz ve bu nedenle gençleri spora teşvik ediyoruz,” şeklinde konuştu.
