Çorum’daki Barajlarda Su Seviyeleri Kritik Düzeye Geriledi, Tasarruf Çağrısı Yapıldı

2 Min Read

**Çorum’da Kuraklık Tehlikesi: Barajlardaki Su Seviyesi Kritik Düzeyde**

Çorum’da sonbahar mevsiminde yağışların beklenen seviyenin altında kalması, içme suyu ve sulama ihtiyaçlarını karşılayan barajlarda endişe verici bir duruma yol açtı. Son verilere göre, Çorum’daki su kaynaklarının durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor ve barajlardaki su seviyesi alarm veriyor.

**Yağışlar Mevsim Normallerinin Altında**

Bu yıl yaz ve sonbahar döneminde yağış miktarının yetersiz kalması, su rezervlerinin son derece azalmasına sebep oldu. Çomar Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 37,96’ye gerilerken, Yeni Hayat Barajı’nda bu oran yüzde 14,27, Hatap Barajı’nda ise yüzde 1,41 olarak belirlendi. Koçhisar Barajı’ndaki su seviyesi ise sadece yüzde 0,32’yi buldu. Dört ana barajdaki toplam su miktarının yaklaşık 6 milyon 610 bin metreküpe düştüğü ifade ediliyor. Özellikle Hatap Barajı’nda çekilen görüntüler, yaşanan kuraklığın ne denli ciddi olduğunu ortaya koyuyor. Barajın kurumasıyla birlikte, eski yollar ve tarım alanları yeniden görünür hale geldi.

**Belediyeden Tasarruf Çağrısı**

Çorum Belediyesi, olası su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla vatandaşlara tasarruf mesajı gönderdi. Açıklamada, su kaynaklarının korunması için günlük yaşamda daha dikkatli olunması istendi. Muslukların gereksiz yere açık bırakılmamasının önemine vurgu yapılırken, bulaşık ve çamaşır makinelerinin tamamının dolu biçimde çalıştırılması ve bahçe ile araç yıkamalarında içme suyunun kullanılmaması gerektiği belirtildi.

Belediye yetkilileri, “Çorum’da su, her birimiz için hayati bir gereksinimdir. Ancak son dönemde yaşanan zorlu iklim koşulları nedeniyle barajlarımızdaki su seviyeleri kritik düzeylere düştü. Bu durum, birçok büyükşehir ve belediyeyi zorunlu su kesintilerine yönlendiriyor. Yine de, vatandaşlarımızı susuz bırakmamak adına özveri ile çalışmaya devam ediyoruz. Yeni sondajlar gerçekleştiriyor, barajlarımızın ölü hacimlerini kullanıyor ve artan enerji maliyetlerine rağmen suyu kentimize ulaştırıyoruz. Bizim için öncelikli hedef, her zaman halkımıza kesintisiz su sağlamaktır” ifadeleriyle halkı bilgilendirdi.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir