Konaklı Arıtma Tesisi’nde Yatırım İncelemesi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, 200 milyon TL değerindeki Alanya Konaklı Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden kapasite artırma projelerini yerinde inceledi. Özdemir, çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, tesisin tamamlanmasının ardından Alanya’ya uzun yıllar güvenli bir şekilde hizmet vereceğini ifade etti.
Alanya Ziyareti ve Bilgilendirme Toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Tarık Özçelik ile birlikte Konaklı Arıtma Tesisi’nde yerel yetkililerden bilgi aldı. ASAT Genel Müdür Yardımcısı Ümit Daban ve ASAT Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Murat Mert Otuzaltı, “Konaklı Atıksu Arıtma Ön Arıtma ve Havalandırma Havuzu Ünitelerinin Revizyonu” ile ilgili yapılan çalışmaları aktardı. Daban, geçmişte karşılaşılan yapısal sorunlar nedeniyle 2021’de yenilenen 1 ve 2 numaralı havalandırma havuzlarının ardından, 3 ve 4 numaralı havuzların yenileme sürecinin de sürdüğünü açıkladı.
Artan İhtiyaçlara Yönelik Süreçler Devam Ediyor
Başkan Vekili Özdemir, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT Genel Müdürlüğü’nün hızlı bir büyüme gösteren Alanya’nın artan altyapı ihtiyaçlarına cevap vermek için etkin çalışmalara devam ettiğini belirtti. Bu bağlamda, Konaklı Arıtma Tesisi’nin günlük 30 bin m³ kapasiteyle, kesintisiz ve çevre dostu hizmet sunmasının hedeflendiğini vurguladı. Özdemir, “Kalan çalışmaların kısa süre içinde tamamlanmasıyla tesisimiz, Alanya’ya uzun yıllar güvenle hizmet edebilecek.” dedi.
200 Milyon TL’lik Yatırımın Detayları
Bu yatırım sürecinin toplam maliyeti 200 milyon TL olarak belirlenmiş olup, bu kapsamda 3 ve 4 numaralı havalandırma havuzları yeniden inşa edilmiştir. Tesis içerisindeki tüm elektromekanik ekipmanlar modern teknolojiyle yenilendi. Ayrıca, hava hatları, blowerlar, difüzörler ve karıştırıcıların kurulumu yapılmış, ön arıtma ünitesine koku giderim sistemi eklenmiş ve tesisin atıksu ile çamur iletim hatları kapsamlı bir şekilde modernize edilmiştir.





