Siirtli 65 Yaşındaki Şakir Şahin, 25 Yıldır Gazete Alarak Bulmaca Çözmeye Devam Ediyor

1 Min Read

Siirt’te Gazete Alışkanlığı 25 Yıldır Sürüyor

Siirt’te yaşayan 65 yaşındaki Şakir Şahin, yaklaşık çeyrek asırdır bulmaca çözmek amacıyla gazete almaya devam ediyor.

Bulmacalarla Beynini Dinç Tutmayı Amaçlıyor

Şahin, her gün düzenli olarak gazete satın alarak bu geleneksel alışkanlığını sürdürüyor. Yıllar boyunca bulmaca çözmenin kendisine büyük faydalar sağladığını belirten Şakir Şahin, “Gazeteleri her gün alıp bulmacalarını çözerek beynimi dinç tutmaya çalışıyorum,” diyor.

Gazete bayilerinin sayısının giderek azaldığını da vurgulayan Şahin, “Eskiden 50’ye yakın gazete bayisi vardı, artık sadece burada bulmak mümkün,” sözleriyle bu durumu dile getiriyor.

Okumayı ve Araştırmayı Seviyor

Kendisiyle birlikte iki kızının da eğitim hayatına devam ettiğini aktaran Şahin, “Onlar da lise okuyor, beraber okumayı ve araştırmayı seviyoruz,” şeklinde konuştu. Çeşitli gazetelerin bulmacalarını çözmenin kendisine farklı bilgiler ve kültürel zenginlikler kattığını ifade eden Şakir Şahin, bu sayede sürekli kendini geliştiremeyi amaçlıyor.

Gelecek nesillere okuma alışkanlığının aktarılması adına sürekli çaba sarf eden Şahin, bulmaca çözme işleminin hem eğlendirici olduğu hem de zihni geliştirdiğini belirtiyor. Böylece Siirt’teki gazetecilik geleneği, Şakir Şahin gibi okuyucular sayesinde yaşatılmaya devam ediyor.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir