**Kadın Dostu Kentler Programı’nda Yeni Dönem Başladı**
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği destekleriyle hayata geçirilen Kadın Dostu Kentler Programının üçüncü aşamasını başlatarak, kadın ve çocuklara yönelik eşitliği artırmayı hedefleyen yeni bir işbirliği sürecine adım attı.
Yeni Çalışmalarla Eşitlik İçin Adımlar Atılıyor
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ortaklığıyla ve Avrupa Birliği’nin destekleriyle, Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ‘Kadın Dostu Kentler Programı’nın yeni aşamasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi pilot belediyelerden biri olarak önemli projelere imza atıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği, ayrımcılıkla mücadele ve farkındalık konularında yürütülen eşitlik temelli çalışmalarıyla öne çıkan belediye, güvenli bir şehir ortamı yaratmayı amaçlıyor.
Kapsayıcı Bir Yönetim Anlayışı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, çeşitlilik ve kapsayıcılığı esas alan bir yaklaşım benimseyerek, kadınlar ve kız çocukları başta olmak üzere, herkesin hak ve ihtiyaçlarını gözeten bir planlamayla ilerliyor. Bu program; sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ve altyapı alanlarında eşitliğe dayalı hizmet sunumunu hedefliyor. Kadın ve erkek eşitliğini merkeze alan bu girişim, çalışan toplum örgütleriyle iş birliği yaparak yerel yönetimlerin güçlenmesine katkıda bulunuyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, kadın odaklı sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini sürdürerek, programın yeni aşamasını değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirerek fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya katılan dernekler, Mersin’deki çalışmalara dair görüş ve önerilerini sundu.
Başarılarla Dolu Bir Geçmiş
Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Kadın Dostu Kentler Programı kapsamında şu anda yürütülen çalışmaları ve projeleri katılımcılara aktardı. Dokucu, “Kadın Dostu Kentler Programı gerekliliklerinin çoğunu yerine getirdiğimizi gördük” diyerek, bu süreçte Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile işbirliği içinde olduklarını belirtti. Eşitliğin, belediyenin tüm hizmet birimlerinde ön planda olduğunu söyleyen Dokucu, bu yaklaşımın Mersin’i kadın alanında örnek belediyelerden biri haline getirdiğini vurguladı ve projelere hızla devam edeceklerini bildirdi.
Kadın Sivil Toplum Örgütleriyle İşbirliği
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nda Yerel Eşitlik Uzmanı olarak görev yapan Meltem Üçler Ağır, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile önümüzdeki üç yıl boyunca yürütülecek projeleri anlatarak, kadın sivil toplum örgütlerinin bu süreçte nasıl rol alabileceklerine dair tartışmalarda bulunulduğunu ifade etti. Bu işbirliği, Mersin’deki kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını iyileştirmek adına kayda değer bir adım daha atılmasına vesile olacak.

