Yangın Kırıkkale’de Kimya Fabrikasında Çıktı
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yer alan bir kimya fabrikasında meydana gelen yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alındı. Şans eseri, 70 çalışan güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Yangın Neden Çıktı?
Yahşihan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bahadır Kimya Fabrikası’nda henüz sebebi belirlenemeyen bir yangın çıktı. Yangın, kısa zamanda büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yangın söndürme çalışmaları esnasında tankların bulunduğu bölgedeki tehlikelerin bertaraf edildiği bildirildi. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve çevre illerden gelen destek ekipleri sayesinde yangın üst düzeyde kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları için gerekli hazırlıklar yapılıyor.
Yetkililer Yangın Alanında İncelemelerde Bulundu
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal ve ilgili kurum müdürleri, yangın söndürme faaliyetlerini dikkatle izliyor. Vali Makas, çalışmalar hakkında gerekli bilgi alışverişinde bulundu.
Fabrikanın Güvencesi ve Gelecek Planları
Fabrikanın tam sigorta ve kasko güvencesine sahip olduğu öğrenildi. Yangının ardından, işletmenin en kısa sürede üretim faaliyetlerine devam edebilmesi için gerekli desteklerin sağlanacağı ifade edildi.


