Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sakarya Üniversitesi, Çin ile Akademik İşbirliği Protokolü İmzalayarak Küresel Vizyonunu Geliştiriyor

    Sakarya Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ile birlikte Çin’in Jingdezhen Seramik Üniversitesi’nde önemli bir iş birliği protokolü imzaladı. Ortak laboratuvar, bilimsel araştırmalar ve öğrenci-akademisyen hareketliliğini artırmayı hedefliyor. Protokol, 7. Çin Orta Bölgesi Tasarım Eğitimi Uluslararası Forumu’nda düzenlenen törenle duyuruldu.

    Sakarya Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ile birlikte Çin'in Jingdezhen Seramik Üniversitesi'nde

    Sakarya Üniversitesi’nden Uluslararası İş Birliği Adımı

    Sakarya Üniversitesi, global akademik sahnedeki etkinliğini artırmak için önemli adımlar atmaya devam ediyor. SAÜ ve Anadolu Üniversitesi, Çin’in önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Jingdezhen Seramik Üniversitesi ile stratejik bir iş birliği protokolü imzaladı.

    Ortak Laboratuvar ile Bilimsel İş Birliği

    Çin’de gerçekleştirilen kapsamlı görüşmelerin ardından, öğrenci ve akademisyen hareketliliğini güçlendirmek ve bilimsel araştırma ile yayın sayısını artırmak amacıyla bir “Ortak Laboratuvar” kurma kararı alındı. Protokol, 7. Çin Orta Bölgesi Tasarım Eğitimi Uluslararası Forumu çerçevesinde, Jingdezhen Seramik Üniversitesi’nin Xianghu Kampüsü’nde yapılan bir törenle resmiyet kazandı. Sakarya Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Yaşar ve Dekan Yardımcısı Doç. Dicle Öney Ertürk bu önemli etkinlikte yer aldı.

    Bilim ve Sanayi İş Birliğinin Güçlenmesi

    Kurulacak ortak laboratuvar, seramik malzeme bilimi, yenilikçi tasarım, ileri üretim teknolojileri ve kültürel mirasın korunması gibi önemli alanlarda ortak araştırmalar yapmayı hedefliyor. Merkezin öncelikli amacı, bilimsel yayınların sayısını artırmak, elde edilen bulguları sanayi uygulamalarına entegre etmek ve nitelikli insan kaynağını yetiştirmek olarak belirlendi. Bu iş birliği, Çin’in “Kuşak ve Yol (Belt and Road)” girişimiyle Türkiye ve Çin arasında uzun süreli akademik etkileşim ve öğrenci-akademisyen değişimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

    Uluslararası Platformda SAÜ’nün Vizyonu

    Törenin yanı sıra çeşitli bilimsel sunumlar da yapıldı. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Yaşar, 2025 Sanat ve Endüstri İnovasyon Forumu’nun açılışında üniversitenin uluslararası iş birliği vizyonunu ve bu ortak projelerin sağladığı faydaları katılımcılarla paylaştı. Doç. Dicle Öney Ertürk ise SAÜ’nün “Türkiye’de Üniversite-Sanayi Sinerjisi” alanındaki başarılı uygulamalarını örneklerle tanıttı.