Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda alabalık sağım faaliyetleri devam ediyor

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen, Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda alabalık sağım çalışmalarına katıldı. Burada 5 milyon yumurta hedeflenirken, ayrıca 20 milyon sazan balığı da su kaynaklarına gönderildi. İstasyon, gelecekteki üretim hedeflerine ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor.

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen, Keban Su

    Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda alabalık sağım süreci devam ediyor

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen, Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndaki alabalık sağım çalışmalarına katılarak üretim ekibi ile birlikte bu süreci gerçekleştirdi. Sağım aşamasında dişi alabalıklardan elde edilen yumurtalar dikkatlice kaplara toplandı. Ardından, erkek alabalıklardan alınan sperm ile bu yumurtalar birleştirilerek özenle karıştırdı. Karışımın dinlendirilmesinin ardından su eklenerek yaklaşık otuz dakika bekletildi. Temizlenen yumurtaların kuluçka dolaplarına yerleştirildiği ve su sıcaklığına bağlı olarak 30-40 gün içinde açılmasının beklendiği belirtildi. Kuluçka sürecinde, su akışı, oksijen seviyeleri ve sıcaklık değerlerinin düzenli olarak takip edildiği bildirildi.

    5 milyon adet yumurta hedefleniyor

    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre, bu yılın Kasım ayında başlayan gökkuşağı alabalığı sağım çalışmalarında 5 milyon adet yumurta hedefleniyor. Bu üretim, Elazığ ve çevresindeki illerdeki yetiştiricilik tesislerinin yumurta ve yavru balık ihtiyaçlarını karşılama noktasında büyük bir öneme sahip. ‘Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi’ çerçevesinde, istasyondan bu yıl üretilen 20 milyon adet sazan balığı, 15 ildeki 42 su kaynağı ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne balıklandırma amacıyla gönderilmiştir. Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu, 2025 yılına kadar sazan ve gökkuşağı alabalığı üretişim faaliyetlerini kesintisiz sürdürecek ve bu süreç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak şekilde titizlikle yürütülecek.