Zonguldak’ta Miras Gayrimenkul Sorunu
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, babasından kalma arazisini karşılığında değerli bir villa ve daire edinmiş 77 yaşındaki Ahmet Aytan, bu gayrimenkullerini kaybettiği gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Aytan, kendisine vaat edilen dairelerin teslim edilmediğini öne sürerek yaşadığı zor durumu dile getirdi.
Gayrimenkul Takası ve İddiaya Göre Dolandırıcılık
Elde edilen bilgilere göre, Ahmet Aytan, aile mirası olan arsasını bir inşaat müteahhidine verirken, 15 milyon TL değerinde bir villa ve 6 milyon TL değerinde bir daire sahibi oldu. İddiaya göre, gayrimenkullerini almak üzere görüşmeye gittiği sırada bir emlakçının teklifiyle karşılaştı. Emlakçı, Aytan’a mevcut villası ve dairesi karşılığında henüz inşaat aşamasına geçmemiş bir projeden dört daire verme önerisinde bulundu. Teklifi kabul eden Aytan, gerekli işlemler için vekaletname verdi. Ancak sonrasında, kendisine ait villa ve dairenin başka şahısların adına tescil edildiği ve vaadedilen dairelerin ise kendisine teslim edilmediği ileri sürüldü. Aytan, dolandırıcılık suçlamasıyla B.S. ve R.T. hakkında suç duyurusunda bulundu.
Mağduriyet ve Gelecek Endişesi
Varlıklarına rağmen şimdilerde derme çatma bir barakada yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Ahmet Aytan, yaşadığı mağduriyetle ilgili “İyi niyetim suistimal edildi. Beni mağdur eden kişilerden şikayetçiyim. Kışın soğuk günlerinde elektriksiz bir barakada yaşamam zorunda kalıyorum. Elektrik yok ve kendi imkanlarımla yemek yapmaya çalışıyorum. Çevredekiler de bu durumdan rahatsız. Hukuki sürecin bir an evvel neticelenmesini bekliyorum,” şeklinde konuştu.


