Siirt’te Kadın Girişimcilerden Önemli Adım: Pervari Organik Ürünler Kooperatifi Kuruldu
Siirt iline bağlı Pervari ilçesinde, 12 kadın girişiminin hayata geçirdiği Pervari Organik Ürünler Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi resmen açıldı.
Kooperatifin başkanı Evin Asan, Pervari’nin dağlarında kadınların uzun yıllardır alın teriyle yaptıkları üretimin sesinin artık daha güçlü bir şekilde duyulacağını ifade etti. Bir araya gelerek yalnızca bir kooperatif oluşturmadıklarını, aynı zamanda umutları ve hayalleri bir sofrada birleştirdiklerini dile getiren Asan, “Pervari’deki arıcılarımız ve onların cefakar eşleri, uzun bir zaman diliminde büyük bir çaba ile ürettikleri bal, fıstık ve diğer doğal ürünleri artık kendi adımızla, kendi birliğimizle ülkemize sunma imkanı bulacaklar. Bu kooperatif, kadınlarımız için sadece bir üretim alanı değil, aynı zamanda yaşamlarına yeniden dokunabilmeleri için cesaret buldukları bir yuva konumunda. Her bir ürünümüzde, bir annenin duası, bir kadının emeği ve bir kız çocuğunun geleceğe yönelik umudu yer almakta. Bu yolda yalnız olmadığımızı biliyoruz; kadınlara karşı duran engellere rağmen, iyi niyetle yanımızda duran ve destekleyen erkek üyelerimizin katkılarıyla büyüdük. Onların desteği, “birlikte her şey mümkün” sözünün en somut örneği oldu. Tarım alanında emek veren tüm dostlarımızla, kooperatifimizdeki kadın ve erkek üyelerimizin ortak inancıyla her adımı birlikte planladık ve uyguladık. Bugün piyasaya sunulacak her bir organik ürün, dayanışma, sevgi ve ortak emekle elde edilmiştir. Pervari’nin bereketli topraklarından yükselen bu kadın hikayesini tüm Türkiye’ye duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, kadın güçlendikçe aileler güçlenir, aileler güçlendikçe toplum da güçlenir” dedi.
Kooperatif, toplamda 12 kadından oluşan 22 kişilik bir üyeye sahip.
Açılış programına Kaymakam Ahmet Gülderen, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Seven, ilçe kurum amirleri ve vekiller de katılım gösterdi.
BEŞİKTAŞ’IN SAHASINDA GAZİANTEP FK İLE 2-2 BERABERE KALDIĞI MÜCADELENİN ARDINDAN SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLAR, YÖNETİMİ VE TEKNİK DİREKTÖR SERGEN YALÇIN’I İSTİFAYA DAVET ETTİ.



