**Mardin Kızıltepe’de Artan Şiddet Olaylarına Tepki: STK’lar Ortak Basın Açıklaması Yaptı**
Mardin’in Kızıltepe ilçesi, son günlerde artan şiddet olayları ile gündeme gelirken, bu vahim duruma kayıtsız kalmayan sivil toplum kuruluşları (STK), bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada dayanışma ve toplumsal sorumluluk vurgusu yapıldı.
Şiddet Olayları Toplumda Derin Kaygılar Uyandırıyor
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu’nun Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kilise Caddesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Kızıltepe’de artan cinayetler, yaralanmalar ve kavgaların toplumu endişeye sevk ettiğini ifade etti. Şerif Öter, bu olayların çoğunun maddi sorunlar, borçlanma, kumar ve manevi bilinç eksikliklerinden kaynaklandığını dile getirerek, “Son zamanlarda yaşanan bu üzücü olaylar toplumumuzu derinden etkiliyor” şeklinde konuştu.
Öter, konuşmasında şu soruları yöneltti: “Bu duruma sebep olan cehalet nedir? Neden bu kadar kin ve öfkeyle doluyuz? Doymak bilmeyen dünya hırsı neden bu denli yaygınlaştı?” diyerek, yaşanan anların üzüntüsünün yıllar boyunca hissedileceğini belirtti.
Kızıltepe’nin Geçmişine Sahip Çıkalım
Kızıltepe’nin geçmişinde asalet, cömertlik ve merhamet unsurlarının ön planda olduğunu hatırlatan Öter, “Bu toprakların kültürü dayanışma üzerinde şekillenmiştir. Hiç kimsenin bu üzücü olaylarla Kızıltepe’nin tarihine kara bir leke sürmeye hakkı yoktur. Bu olaylar bizim acımızdır; ama kaderimiz değildir.” dedi.
Kanaat önderleri, din adamları ve siyasilere çağrıda bulunan Öter, “Bütün sosyal dinamikler, devletin tüm kurumlarıyla birlikte hareket etmelidir. Bu, hayati bir sorumluluktur” ifadelerinde bulundu.
Toplumsal Dönüşüm İçin Birlikte Hareket Etmeliyiz
Toplumun her kesimini, sorumluluk üstlenmeye ve ortak bir bilinç oluşturmak için bir araya gelmeye davet eden Öter, toplumsal dönüşümün eksikliklerin farkına varılması ile mümkün olabileceğini vurguladı. “Sorumluluk duygusunun artması için önce eksik görülecek, sonra yeni bir gayret ortaya konulacaktır” diye devam etti.
Öter, yerelde herkesin somut adımlar atmasının ve bu süreci bir yük olarak değil, bir sorumluluk bilinciyle ele almasının, toplumda huzurun yeniden inşası açısından hayati önem taşıdığını belirtti.
BEŞİKTAŞ’IN SAHASINDA GAZİANTEP FK İLE 2-2 BERABERE KALDIĞI MÜCADELENİN ARDINDAN SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLAR, YÖNETİMİ VE TEKNİK DİREKTÖR SERGEN YALÇIN’I İSTİFAYA DAVET ETTİ.



