Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Arnavutköy Haraççı Mahallesi’nde 5 Bin Kişiye Hizmet Verecek Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

    Arnavutköy Haraççı Mahallesi’nde, 5 bin kişiye hizmet verecek Abdullah Dökümcü Aile Sağlığı Merkezi açıldı. İstanbul Valisi Davut Gül ve Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, merkezdeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılacağını belirtti. Yeni hedef, bir aile hekimine düşen nüfusu 2,500’e indirmek.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

    Arnavutköy Haraççı Mahallesi’nde inşa edilen Aile Sağlığı Merkezi, 5 bin kişiye hizmet verme kapasitesiyle açılışını gerçekleştirdi. Törende İstanbul Valisi, Arnavutköy Belediye Başkanı, Kaymakam ve İstanbul İl Sağlık Müdürü yer aldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Abdullah Dökümcü Aile Sağlık Ocağı’nın açılışını yapmak bizim için bir onur. Bu merkez, 700 metrekarelik alanında muayene odaları, tıbbi müdahale ve izleme odaları, laboratuvar ile 112 Acil Servis hattıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.

    Önemli Bir Sağlık Tesisinin Temelleri Atıldı

    Açılış programına katılan önemli isimler arasında İstanbul Valisi Davut Gül, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar da yer aldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    Sağlıkta Hedefler Belirlendi

    İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, İstanbul’un sağlık altyapısının önemine değinerek, “Arnavutköy, Türkiye’nin dünya ile bağlantısını temsil ediyor. Burada, her hafta yeni bir sağlık tesisi açarak kentin dört bir yanını sağlıkla doldurmayı hedefliyoruz. Abdullah Dökümcü Aile Sağlığı Merkezi bugün açıldı. Şu an Arnavutköy’deki bir doktorun sorumluluğundaki nüfus 3 bin 450, bu sayıyı 2 bin 500’e indirmeyi planlıyoruz” diye belirtti.

    Geçmişten Geleceğe Sağlık Hamleleri

    İstanbul Valisi Davut Gül, “Her ilçe, her sağlık tesisi açılışında bunu sıklıkla dile getiriyorum. Ancak yapılan bu açılışlar sadece sağlıkla ilgili değil, İstanbul’da çeşitli projeler de hayata geçiriyoruz. Ayrıca, aile hekimlerine düşen nüfusu 2 bin 500 kişi olacak şekilde planlayarak sistemimizin etkinliğini artırmayı amaçlıyoruz. Bu şekilde, aile hekimleri hastaları doğru yönlendirerek kaliteli sağlık hizmeti sunacaklar” dedi.

    Kurdele kesim töreninin ardından, Aile Sağlığı Merkezi resmi olarak hizmet vermeye başladı.