Melikgazi Belediyesi’nden Anlamlı Bir Sinema Projesi
Melikgazi Belediyesi, çeşitli sanatsal ve sosyal projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak, işitme engelli bireyler için yönetmen Özgür Akbulut’un imzasını taşıyan “İşte Babam” isimli sinema filmi, bu alandaki önemli bir adım olarak işitme engelli vatandaşların beğenisine sunuldu.
İşitme Engelliler İçin Özel Bir Yapım
Tamamen işitme engelli oyunculardan oluşan bu özel yapım, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen iki seanslık bir gösterimle izleyiciyle buluştu. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu etkinlik hakkında şunları ifade etti: “Melikgazi Belediyesi olarak, kültürel ve sanatsal projelere büyük önem veriyoruz. İşitme engelli bireylerin rol aldığı ve yine izleyicisi olan ‘İşte Babam’ filmi, bu konudaki kararlılığımızın bir örneğidir. Sessiz bir film olmasına rağmen, bir işitme engellinin hayata tutunma çabası ve ailevi bağları duygusal bir dille ele alınmış.”
Engelleri Sanatla Aşmak Mümkün
Palancıoğlu, film ve etkinlik için, “Engelleri sanatla aşmanın mümkün olduğunu bu filmle bir kez daha gösterdik. İzleyicilerden aldığı olumlu geri dönüşler, bu projeyi daha da anlamlı kılıyor. Engelli bireylerin sanatsal yetenekleriyle topluma katkıda bulunmaları bizleri oldukça mutlu ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu özel etkinlik, hem farkındalık yaratmaktan hem de işitme engelli bireylerin sanatsal üretim kapasitelerini gözler önüne sermekten mutluluk duyuyoruz,” dedi.
Bu anlamlı projenin hayat bulmasında emeği geçenlere, film yönetmeni Özgür Akbulut’a ve oyunculara teşekkür eden Başkan Palancıoğlu, benzer etkinliklerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.


