Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bodrum Belediyesi’nden Yeşil Bodrum Mandalininin Erken Hasadı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

    Bodrum Belediyesi, Bodrum mandalininin erken hasadını gerçekleştirdi. Başkan Tamer Mandalinci, yeşil mandalinleri üreticilerden 110 TL’den alarak piyasa sunacaklarını belirtti. Amaç, mandalin kullanımını artırarak üreticiyi desteklemek. Ercan Pehlivan, ürünün menülerde yer almasını istediklerini ve Sinem Uyar da Bodrum mandalininin yaygınlaşması için devam eden çalışmalarını duyurdu.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Erken Hasat Bodrum Mandalinası Tüketicilerle Buluştu

    Bodrum Belediyesi, Mandalin Uygulama Bahçesi’nde, coğrafi işaretle tescillenmiş Bodrum mandalinasının ilk hasadını gerçekleştirdi. Özellikle kendine özdeş aroması ve muhteşem kokusuyla bilinen Yeşil Bodrum Mandalin, artık olgun dönemine ek olarak, erken hasat ile de tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

    Üreticilerle Destekleyici İşbirliği

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün ekipleri, Bitez, Müskebi, Yahşi, Dereköy, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Geriş, Gölköy ve Gündoğan gibi mahallelerdeki mandalin bahçelerinden toplanan yeşil mandalinleri Bitez’de bulunan uygulama bahçesinde titiz bir çalışma ile paketledi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin de katılımıyla gerçekleştirilen bu süreç, Bodrum genelinde ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Bodrum Belediye A.Ş. işbirliğiyle Migros Türk A.Ş. ve diğer zincir marketlerde satışa sunulacak. Ayrıca Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.’ye bağlı tüm kafe ve restoranlarda da perakende olarak yer alacak.

    Başkan Mandalinci’den Üreticilere Destek Mesajı

    Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, mandalina üreticilerine destek çıkmayı hedeflediklerinin altını çizerek, “Geçtiğimiz yıl hasat döneminde yaklaşık 110 üreticiden Bodrum mandalinası satın alarak, bu ürünleri pazaryerlerinde vatandaşlarımızla ücretsiz bir şekilde buluşturmuştuk. Bugün burada, Bodrum mandalinasının yıl içinde ikinci kez hasadını yaparak, erken dönemde sofralarımıza kazandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, üreticinin yanındayız; kilogramı 110 Türk Lirası’ndan yeşil Bodrum mandalinini satın alarak, onu anlaşmalı mağazalar ve belediyeye ait kafeler aracılığıyla halka sunuyoruz” diye konuştu.

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte hasat ve paketleme işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Mandalinci, “Hedefimiz; Bodrum mandalinasının kullanıldığı ürün çeşitliliğini artırmak. Bu sayede daha fazla ürün alarak, üreticiyi ve ekonomiyi desteklemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, uygulama bahçemizde çocuklara, gençlere ve tarıma ilgi duyanlara ücretsiz eğitimler veriyoruz. Buradaki 280 mandalin ağacımızı ise damla sulama sistemiyle sürekli olarak suluyoruz” dedi.

    Yeşil Bodrum Mandalinasının Kullanımını Artırmayı Hedefliyoruz

    Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Pehlivan, Yeşil Bodrum Mandalin kullanım alanını genişletmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu mandalinayı menüsünde bulunduran her işletme, üreticiyle daha fazla hasat yapma fırsatı yakalayacak” dedi.

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sinem Uyar ise “Bodrum mandalinasının korunması ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Amacımız, Bodrum’un her yerinde Bodrum mandalinasını artırarak, bu güzel şehri mandalina ile çevrelemek” dedi.