Çorlu’da İşten Çıkarılan İşçiler, Ödenmeyen Tazminatları İçin Meydanda Eylem Gerçekleştirdi

Editör
1 Min Read

Çorlu’da İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem

Çorlu ilçesinde işten çıkarılan işçiler, ödenmeyen haklarını talep etmek amacıyla Heykel Meydanı’nda bir araya gelerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Hak Arayışında Birlik Oldular

Cross Jeans – Şık Makas Giyim’de çalışırken işten çıkartıldıklarını ifade eden işçiler, aylardır haklarını alamadıklarını dile getirerek tepkilerini gösterdiler. İşçiler, haklarını almak için meydanda toplanarak seslerini duyurdu.

Ödenmeyen tazminatları ve diğer alacakları hakkında açıklama yapan işçiler, “Yıllarca emek verdik ve alın terimizi döktük. Hukuka uygun bir şekilde işten ayrıldık, ancak Şık Makas bizim haklarımıza el koydu. Tazminatlar, maaşlar, ikramiyeler ve yıllık izinlerimiz ödenmedi. Hatta mahkeme kararına rağmen hala bir ödeme yapılmıyor. Bu durum hukukun yanında, insani ve vicdani bir mesele haline gelmiştir. Yasalar yok sayılıyor ve emeğimiz gasp ediliyor. Yaşadığımız bu haksızlık, toplumsal bir yaradır” şeklinde görüş bildirdiler.

Yetkililere Çağrı Yaptılar

Eylem sırasında talepleri karşılanana kadar hak arayışlarını sürdüreceklerini belirten işçiler, yetkililere çağrıda bulunarak destek istediler. İşçilerin bu durumu çözülene dek mücadelenin devam edeceği öğrenildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış