Karabük’te Eğitim Yılı Hazırlıkları Toplantısı Gerçekleştirildi
Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş liderliğinde, yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıklar için bir toplantı düzenlendi. Ovacık ilçesinde yapılan buluşmaya, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve İl Millî Eğitim Müdür yardımcıları katılım gösterdi. Toplantının ana gündem maddeleri arasında, okul hazırlıkları, güvenlik önlemleri ve bakanlık politikalarının izlenmesi gibi hayati konular yer aldı.
Eğitimde Entegrasyonun Önemi Vurgulandı
Eğitim sürecinin bütüncül olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Akbaş, “İlçelerle kurduğumuz entegrasyon ne kadar iyi olursa, genel başarımız da o kadar yükselecektir” ifadelerini kullandı.
Bakanlık Politikaları Üzerinde Duruldu
Bakanlık politikalarının ve genel müdürlüklerin web sayfalarının düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Akbaş, “İlçelere gönderilen resmi yazışmaları zamanında işleme almamız önemli. Ücretsiz ders kitapları 8 Eylül itibarıyla öğrencilerimizin masalarında hazır olmalı. Yardımcı kaynak kitaplar konusundaki uyarılar sıkı bir şekilde yapılmalı ve izlenmeli. Ayrıca, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına önem vermeliyiz. Okul-aile iş birliğinin güçlenmesi için öğretmenler, öğrenciler ve velilerin bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır” dedi.
Okul Güvenliği ve Bakım Konuları Ele Alındı
Okullardaki güvenlik ve sağlık tedbirlerinin mevzuata uygun bir şekilde alınmasına yönelik uzmanlarla iş birliği yapılması gerektiğini belirten Akbaş, güvenlik kameralarının gözden geçirilmesi, genel temizlik ve yangın güvenliği ekipmanlarının bakımı gibi konulara öncelik verilmesini istedi. “Uzmanlardan gelen eksiklikler hızlı bir şekilde giderilmeli, devam eden onarımlar yakından takip edilmelidir. Ayrıca, okulların iç ve dış alanlarında inşaat artıkları bırakılmamalıdır” dedi.
Toplantının diğer bir gündem maddesi ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin uygulamalarıydı. İl Müdürü Akbaş, her iki alanda da Karabük’ün oldukça başarılı bir süreç yürüttüğünü belirterek, bu modeli ve projeyi benimseyen idarecilere ve öğretmenlere teşekkür etti.