Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa’da Dolandırıcılar, 75 Yaşındaki Emekli Vatandaşı 5 Milyon Lira Dolandırdı, Şüpheliler İstanbul’da Yakalandı

    Bursa’da dolandırıcılar, 75 yaşındaki emekli M.K.’yi polis olduklarını söyleyerek kandırarak 5 milyon 145 bin lira değerinde döviz ve ziynet eşyasını aldı. Şüpheliler Y.K. ve T.İ., düzenlenen operasyonla İstanbul’da yakalandı; T.İ. tutuklandı.

    Bursa'da dolandırıcılar, 75 yaşındaki emekli M.K.'yi polis olduklarını söyleyerek kandırarak

    Bursa’da Dolandırıcılık Vakası: 5 Milyon Lira Kayıp

    Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayı, 75 yaşındaki bir emekli vatandaşın 5 milyon 145 bin lira değerinde döviz ve ziynet eşyasının dolandırıcılar tarafından çalınmasıyla sonuçlandı.

    M.K. isimli yaşlı adam, dolandırıcıların telefonla araması sonucu “gizli bir operasyon” gerçekleştirdiklerini öğrenerek büyük bir korku içine girdi. Şüpheliler, kendilerini polis olarak tanıtarak, altın ve dövizlerinin tehlikede olduğunu iddia etti. M.K.’ye, banka hesaplarındaki paralarını çekmesini ve evdeki değerli eşyalarını hazırlamasını söylediler.

    Bu talimatların ardından M.K., bankadan toplamda 22 bin Euro ve 66 bin Dolar çekerek yanı sıra 21 çeyrek altın, 10 Ata altın, 1 takı seti, 2 altın küpe ve 2 yüzükle birlikte hazırladı. Hazırladığı poşeti evinin yakınlarında bekleyen dolandırıcıya teslim eden yaşlı adam, daha sonra dolandırıldığını anladı ve durumu polis merkezine bildirdi.

    Emniyet Ekipleri Hızla Harekete Geçti

    Olayın ardından Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından başlatılan araştırmalar, güvenlik kameralarının incelenmesiyle hız kazandı. Dolandırıcıların, intihar etmemek için kapüşonlu montlar giydiği ve yüzlerini tıbbi maskelerle gizlediği belirlendi.

    Elde edilen veriler sonucunda dolandırıcıların kimlikleri tespit edildi; Y.K. (35) ve T.İ. (20) olarak belirlenen şüpheliler, İstanbul’da düzenlenen operasyonda yakalandı. Bursa’ya getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. T.İ., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Bu olay, dolandırıcılık vakalarına karşı toplumu bir kez daha uyanık olmaya çağırmaktadır.