Hozat’ta kadınlar, bayrak kursuyla hem üretime katılıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Editör
2 Min Read

Tunceli’de Kadınların Bayrak Projesi İle Ekonomik Destek Sağlıyorlar

Tunceli’nin Hozat ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bayrak kursuna katılan 16 kadın, yapay çiçeklerden Türk Bayrakları hazırlayarak hem üretim sürecine katkı sağlıyor hem de aile bütçelerine destek sunuyor.

Hozat Kaymakamlığı’nın Desteğiyle Hayata Geçirildi

Hozat Kaymakamlığı’nın katkılarıyla hayata geçirilen “Hozat Bayrak” projesi, kadınları üretimle buluşturmayı hedefliyor. Bu proje kapsamında, yaklaşık 16 kadın, kurs dahilinde yapay çiçeklerden Türk Bayrağı üretimi gerçekleştiriyor. Kadınlar, sosyal ortamlarda vakit geçirerek kaynaşırken, hazırladıkları el yapımı ürünlerle ev bütçelerine de katkıda bulunuyorlar. Üretilen bayraklar, çeşitli kurumlar tarafından satın alınmaya başlandı ve proje bu süre zarfında büyük bir ilgi gördü.

Kendi Emeğinin Karşılığını Alıyorlar

Usta Öğretici Nurcan Karaman, projenin başlaması ve bayrak kursunun açılması hakkında bilgi vererek, “Ben daha önce ev hanımıydım, Halk Eğitim kurslarına başvurarak usta öğretici oldum. Hozat Kaymakamı Yasin Gürkan’ın desteğiyle bu projeyi gerçekleştirdik. Kadınlar, burada kendi harçlıklarını kazanıyor ve ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyor. Bir kadının çalışması farklı bir durum, ama burada kendi gelirini elde etmesi daha anlamlı. Bu proje, kaymakamımızın destekleri sayesinde başladı ve ürünlerimiz tanınırlık kazanıyor.” şeklinde konuştu.

Yeni Hedef: Türkiye’ye Açılmak

Kursa katılan Zeynep Kılıçaslan, kurs sürecini ve kendilerine katkılarını şu şekilde dile getirdi: “Komşum, Hozat’ta bayrak kursu açıldığını söyledi. Biz de gelip denemek istedik ve katıldık. İki aydır bu süreçteyiz. Ev hanımı olduğumuz için yapacak çok bir şeyimiz yoktu. Şimdi ise destekle daha geniş bir kitleye açılacağız inşallah. 16 kişiyiz, daha fazla kişiye ulaşmayı planlıyoruz.”

Güzel Bir Ortamda Eğitim Alıyorlar

Kursiyer Hatun Özger, “Evde pek işim kalmadı. Komşularım buraya geliyordu, onlardan duydum. ‘Çiçekli bayraklar yapıyoruz’ dediler. Ben de gitmeyi düşündüm. Burada çok güzel bir ortam buldum, arkadaşlarım da oldukça iyi. Hem eğleniyoruz hem de bayrak yapıyoruz. Gerçekten zamanımız çok keyifli geçiyor.” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış