ADÜ’de Ulusal Mezun Sempozyumu Gerçekleşti
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, bu yıl “Ulusal Mezun Sempozyumu”nu Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda düzenledi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlamasının ardından fakülte tanıtım videosu ve Prof. Dr. S. Özlem Altınkaya’nın müzik dinletisi ile devam etti. Ardından, sempozyumun başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Şeker, öğrenciler adına Sıla Nur Yılmaz ve mezunlar adına Dr. Öğr. Üyesi Gizem Öztürk birer konuşma yaptı.
Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Ayden Çoban, sempozyumda bulunmanın kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, mezunların başarılarının fakültenin güçlülüğünü gösterdiğini ifade etti. ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Özarslan ise, mezunlar ile son sınıf öğrencilerinin deneyimlerini paylaşmasının mesleki gelişim ve fakülte kültürü açısından faydalı olacağına inandığını vurguladı. Özarslan, akademisyenlerin katkılarıyla süregelen geleneğin devam edeceğini de belirterek katılımcılara teşekkür etti.
Oturumlar ve Sunumlar
Sempozyumun ilk oturumu Ebelik Bölümü mezunları için gerçekleştirildi; oturum başkanlığını Prof. Dr. Ayten Taşpınar ve Tuana Merter üstlendi. Bu bölümde Buse Akdağ, Ceylin Kurtöz ve Prisella Ofei, kendi alanlarındaki deneyimlerini paylaşarak sunumlar gerçekleştirdi.
Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları oturumu, Prof. Dr. Selvinaz Saçlı ve Sıla Nur Yılmaz tarafından yönetildi. Bu oturumda Rabia Ceran Çavga, Gülçehre Kaya Yılmaz ve Nuray Gayretli, farklı konularda sunumlar yaptı.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü oturumu ise Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gökkurt ve Eda Maviş’in başkanlığında gerçekleşti. Necla Sabuncuoğlu ve Simge Nur Ungan, özel sağlık alanındaki deneyimlerini paylaştılar.
Son olarak, Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları oturumunda Prof. Dr. Dide Kılçalp ve Beyzanur Tamir’in yönettiği sekiz sunum yapıldı; Rana Alkanalka ve Furkan Salduz, sağlık alanındaki tecrübelerini aktardılar.
Birlikte Öğrenme ve Deneyim Paylaşımı
“Mezunlarla Buluşma ve Deneyim Paylaşımı” temasıyla yapılan bu sempozyum, mezunlar, öğrenciler ve akademisyenlerin bir araya gelerek mesleki deneyimlerini paylaştıkları bir platform oldu. Gün boyunca farklı alanlardan mezunların sunumları ve etkileşimli oturumlar gerçekleştirildi.
Sempozyuma ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Özarslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayden Çoban ile birçok akademisyen, öğrenci ve mezun katılım sağladı.







