Antalya’da Şiir Nedeniyle Gözaltına Alınan İki Kişi Tutuklandı
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde gerçekleştirilen bir sokak röportajı sırasında, okuduğu şiirin içeriği nedeniyle Halil K. ve sosyal medya sayfa yöneticisi Hasan K. gözaltına alındı. İkili, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı.
Olay, “Kapalıyol” olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde bir sosyal medya platformu tarafından yapılan röportaj sırasında meydana geldi. Söz konusu görüşme esnasında yer alan Halil K., okuduğu şiir sebebiyle emniyet güçleri tarafından sabah saatlerinde Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tutuklandı.
İfade İşlemleri ve Adliye Süreci
Gözaltına alındıktan sonra, Halil K. ve Hasan K. emniyette ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra iki kişi, adliyeye sevk edildi. Savcılık sürecinin ardından, sosyal medya sayfasının sahibi Hasan K. ile Halil K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Gözaltına alınma ve sonrasında yaşanan gelişmeler, ifade özgürlüğü konusundaki tartışmaları alevlendirdi.


