Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli: “Öcalan ile düzenli görüşmek, komisyon için elzemdir”

    DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, üniversite öğrencilerine daha fazla bütçe ayrılması ve karşılıksız bursların artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, komisyondan Öcalan ile düzenli görüşme talep ederek hukuki düzenlemeleri hızla hayata geçirmesini istedi. Temelli, heyetin bu hafta İmralı’ya gitme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Sezai Temelli’den Önemli Açıklamalar

    DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM’de gerçekleştirilen bir basın toplantısında önemli mesajlar verdi. Temelli, “Bu hafta içerisinde heyetimizin adaya gitme olasılığı oldukça yüksek. Büyük ihtimalle gidecekler ama kesin tarih henüz netleşmedi.” şeklinde konuştu.

    Üniversite Öğrencilerine Destek Çağrısı

    Universite öğrencilerine bütçeden daha fazla pay verilmesi gerektiğini vurgulayan Temelli, “Özellikle karşılıksız bursların miktarının artırılması, öğrencilerin geçimlerini sağlamaları açısından büyük bir önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

    Eşit Yurttaşlık ve Hukuk Vurgusu

    Eşit yurttaşlık hukukuna dikkat çeken Temelli, bu dönemde atılması gereken adımların önemine değinerek, “Şimdi bunun hayata geçirileceği fırsatları yakalama zamanı. Bu aşamaları, Meclis ve komisyon aracılığıyla güçlendirmeliyiz. Ancak şekil şartlarının yerine getirilmesi yeterli değil, içeriği doldurmak ve bu yönde çalışmalara yönelmek oldukça önemli.” dedi.

    Komisyonun ciddiyetini artırması gerektiğini belirten Temelli, “Komisyon, üzerindeki sorumluluğun bilincine varmalı ve esas meseleye yoğunlaşmalıdır. Eylül ortasına kadar Numan Kurtulmuş’un açıkladığı üzere, heyetleri dinlemek önemli bir adım. Ancak bu alanın gerekli hukuki düzenlemeleri hızla gerçekleştirilmesi gereken bir süreç olduğunu unutmamalıyız.” dedi.

    Öcalan ile Görüşme Gerekliliği

    Temelli, Öcalan’ın dinlenmesi ve komisyonun çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmesi gerektiğini belirtti. “Komisyon, bu konuda mutlaka görüşmeler yapmalı. Öcalan, meselenin asli muhatabıdır ve onunla görüşmeyen bir komisyonun ilerlemesi mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

    Son olarak, İmralı’ya heyetin gitme durumu hakkında konuşan Temelli, “Önümüzdeki günlerde heyetimizin adaya gitme ihtimali oldukça yüksek. Ancak, bunu kesin olarak ne zaman yapacaklarını henüz belirlemedik.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.