Adana’da Düğün Faciası: 68 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybetti
Adana’nın Sarıçam ilçesinde gerçekleşen bir düğün somut bir trajediye sahne oldu. Damat ile gelinin ailelerinin katıldığı etkinlikte, alkol etkisiyle kontrolden çıkan bir şahısın açtığı ateş sonucu 68 yaşındaki Eşe Adamhasan hayatını kaybetti. Olayın ardında yatan sebep ise, tartışma çıkmasına neden olan bir tişört giyme meselesi oldu.
Olayın Ayrıntıları Netleşti
23 Ağustos akşamı, Cerenli Mahallesi’nde düzenlenen düğünde, M.Ş. ve E.A. çifti arkadaşlarıyla beraber keyifli anlar yaşarken, iştirakçilerden İ.Ç.’nin alkol almasının ardından yaşanan olayların akışı hiç de sıradan olmadı. Bir süre sonra İ.Ç., havasızlıktan dolayı tişörtünü çıkararak atletle oturmak istedi. Bunun üzerine çevredeki davetliler “Burası düğün, kadınlar ve çocuklar var” diyerek onu uyardı. İ.Ç.’nin bu uyarılara karşılık vermesi tartışmaya yol açtı.
Kısa süre içinde bu gerilim, İ.Ç. ile beraberindeki üç kişinin de katıldığı bir kavga boyutuna vardı. Olayın kargaşasında, E.U. isimli bir şahıs evine gidip av tüfeğini alarak düğün yerinde rastgele ateş açmaya başladı. Düğün yerinin hemen yanında bulunan evine giren Eşe Adamhasan, kapının arkasından gelen ateşle vurularak ağır yaralandı.
Korkunç Sonuç
Silah sesleri üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve jandarma derhal sevk edildi. Gelen sağlık ekibi, Adamhasan’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Cenaze, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Cerenli Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi. Olayı gerçekleştiren E.U., kaçmayı başardı; fakat diğer üç şüpheli kısa süre içinde yakalandı. Jandarma, E.U.’nun izini sürmeye devam ediyor.
Eşe Adamhasan’ın hayata gözlerini yumduğu olayla ilgili damadı Ali Adamhasan, yaşananları şu şekilde aktardı: “Düğündeki gençler arasında bir kavga çıktı, biz durumu ayırdık. Fakat E.U. elinde tüfekle biberi ateş açtı. O sırada biz içeri girmeye çalışırken kaynanam arkamızda kalmıştı. Kapı kapalı olmasına rağmen böyle bir talihsizlik yaşandı. Olayın faillerinin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz.”
ÖLEN EŞE ADAMHASAN, BU KAPININ ARKASINDAN İÇERİ KAÇIYORDU.
EŞE ADAMHASAN’IN ÖLDÜĞÜ EV
EŞE ADAMHASAN’IN ÖLDÜĞÜ EV
ÖLEN EŞE ADAMHASAN, BU KAPININ ARKASINDAN İÇERİ KAÇIYORDU.
ÖLEN EŞE ADAMHASAN, BU KAPININ ARKASINDAN İÇERİ KAÇIYORDU.
EŞE ADAMHASAN
E.U
FİNLANDİYA BAŞBAKANI PETTERİ ORPO, ÜLKESİNİN UKRAYNA’YA YÖNELİK GÜVENLİK GARANTİLERİNDE ASKERİ OLARAK YER ALACAĞINI SÖYLEYEREK, FİNLANDİYA’NIN UKRAYNA’DA TAM OLARAK HANGİ SOMUT ROLÜ ÜSTLENECEĞİNİN İSE PARLAMENTODA YAPILACAK GÖRÜŞMELER SONRASI BELİRLENECEĞİNİ İFADE ETTİ.