Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gaziantep’te Mide Kanseri Ameliyatı: Hastanın Midesi ve Yemek Borusu Alındı, Yeni Mide İnce Bağırsaktan Oluşturuldu

    Gaziantep’te 55 yaşındaki bir hasta, yutma güçlüğü nedeniyle Medical Point Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda, hastanın yemek borusu ve midesindeki kitle cerrahi olarak alındı ve ince bağırsaktan yeni bir mide yapıldı. Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner, mide kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti.

    Gaziantep'te 55 yaşındaki bir hasta, yutma güçlüğü nedeniyle Medical Point

    Gaziantep Hastanesinde Yutma Güçlüğü Olan Hastaya Başarıyla Ameliyat Yapıldı

    Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne yutma güçlüğü şikayetiyle müracaat eden bir hastanın yemek borusu ve midesi alınarak, ince bağırsaktan yeni bir mide oluşturuldu.

    55 yaşındaki bir erkek hasta, iki aydır süren yutma zorluğu, hazımsızlık ve mide yanması şikayetleriyle sağlık kuruluşuna geldi. Yapılan detaylı incelemelerde, hastanın yemek borusunda ve midesinde büyük bir kitle bulunduğu tespit edildi. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen cerrahi müdahale ile hastanın yemek borusunun alt kısmı ve midesi tamamen alındı; ince bağırsak ile yeni bir mide inşa edilerek sindirim sistemi tekrar yapılandırıldı.

    Hastaya uygulanan endoskopik muayenede, kitle yapısının yemek borusunun çıkışını ve mide girişini ciddi şekilde daralttığı ve diyafram kasını etkilediği belirlendi. Bu tespit üzerine, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner liderliğinde hastanın ileri görüntüleme işlemleri ve ameliyat öncesi hazırlıkları hızla tamamlanarak cerrahi müdahaleye karar verildi.

    Zorlu cerrahi işlem, Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner başkanlığında, Dr. Mesut Gül’ün de içinde bulunduğu uzman ekip tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Operasyon sırasında hastanın yemek borusunun alt kısmı ile midesinin tamamı çıkarıldı (parsiyel özefajektomi + total gastrektomi). Kitlenin yayıldığı diyafram bölgesi de alındı (rezeksiyon) ve hastanın dalak cerrahisi tamamlandı (splenektomi). Ardından, ince bağırsaktan yeni bir mide oluşturularak yemek borusu ile sindirim sistemi arasındaki bağlantı yeniden sağlandı.

    Ameliyat sonrası durumu istikrarlı olan hasta, hızlı bir şekilde ağızdan beslenmeye geçtiği ve tedavi sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlediği belirtildi.

    “Mide Belirtilerine Dikkat Edin”

    Mide kanserinin erken teşhisinin kritik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner, “Mide yanması, hazımsızlık, geçmeyen mide ağrıları ve özellikle yutma güçlüğü gibi semptomlar asla göz ardı edilmemelidir. Bu belirtilerin erken değerlendirilmesi, tedavi sürecinde büyük bir önem taşımaktadır” ifadesinde bulundu.