Diyarbakır’da Suçlulara Operasyon: 4 Kişi Yakalandı
Diyarbakır’da, çeşitli suçlardan hüküm giyen 4 kişinin yakalanması için kapsamlı bir operasyon düzenlendi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinasyonunda, adli makamlarca yakalama emri bulunan kişilerin gözaltına alınması amacıyla ilçe jandarma komutanlıklarıyla işbirliği yaptı. Uygulanan operasyon neticesinde, aralarında ağır suçlara karışanların bulunduğu 4 kişi yakalandı.
Ağır Ceza Alan Suçlular
İlk olarak, “cebir tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “çocukların cinsel istismarı” suçlarından 27 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan H.A., Sur ilçesinde ele geçirildi. Ayrıca, “hırsızlık, hükümlü veya tutuklunun kaçması, kasten yaralama ve alkol/uyuşturucu etkisi altında araç kullanma” suçlarıyla aranan ve hakkında 35 yıl kesinleşmiş ceza bulunan İ.H.D. ise Bağlar ilçesinde yakalandı.
Bunun yanı sıra, sadece “bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” suçundan aranan Y.T., 29 yıl 7 ay hapis cezasıyla Bağlar’da tespit edildi. Son olarak, “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak” suçundan aranan ve 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.B. ise Lice ilçesinde yakalandı.
Adli Süreç Başlatıldı
Gözaltına alınan H.A., İ.H.D., Y.T. ve A.B., haklarında düzenlenen adli işlemlerin ardından tutuklandı ve Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Operasyonlar, bölgede asayişin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
DİYARBAKIR’DA HAKLARINDA FARKLI SUÇLARDAN KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN 4 KİŞİ YAKALANDI.
BURDUR’DA GECE SAATLERİNDE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YAPILAN UYGULAMADA ALKOLLÜ OTOMOBİL KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN GENCİN EHLİYETİNE 6 AY SÜREYLE EL KONULURKEN 9 BİN 268 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ.
BURDUR’DA GECE SAATLERİNDE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YAPILAN UYGULAMADA ALKOLLÜ OTOMOBİL KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN GENCİN EHLİYETİNE 6 AY SÜREYLE EL KONULURKEN 9 BİN 268 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ.





