Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eski Belediye Başkan Yardımcısı Rüşvet Davasında Kumpas Kurulduğunu Öne Sürdü

    Antalya’nın Manavgat ilçesinde, 110 bin euro rüşvet alırken yakalanan eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter, mahkemede “Günah keçisi ilan edildim” diyerek kendisine kumpas kurulduğunu ileri sürdü. Tüter, rüşvetle ilgisi olmadığını savundu.

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 110 bin euro rüşvet alırken yakalanan eski

    Manavgat’ta Rüşvet Skandalı: Eski Başkan Yardımcısı Tüter Tutuklandı

    Antalya’nın Manavgat ilçesinde, baklava kutusu içerisinde 110 bin euro rüşvet alırken yakalanan eski Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter, mahkemede kendisinin “günah keçisi” olarak gösterildiğini öne sürerek, “Bana kumpas kuruldu” dedi.

    Mahkemede Savunma: Komplonun Parçası Oldum

    Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen operasyonda, baklava kutusundaki rüşvetle suç üstü yakalanan Mehmet Engin Tüter, bugün Manavgat Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Tüter, ifadesinde hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu ifade ederek, “Sadece olay anında yapılan konuşmaların yanlış bir şekilde kamuoyuna yansıdığı için bana kumpas kuruldu” şeklinde konuştu.

    Tüter, kendisine ait ifadelerdeki “kimseye bir şey deme” sözlerinin otelin tadilat konusuyla ilgili olduğunu söyleyerek, “Kutunun içindekilerle herhangi bir bilgim yoktu, bu yüzden sormak zorunda kaldım. Olaydan hemen sonra, içinde bulunduğum durumdan dolayı bunun bir plan olduğunu düşündüm” şeklinde savunma yaptı.

    İddiaları Yanıtladı: Belediye Meclisi Görüşmeleri

    Duruşma sırasında, Tüter’e Belediye Meclis Üyesi S.Ö.Ö. hakkında yöneltilen sorular üzerine, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile yapılan bir görüşmeyi aktardı. Tüter, “Başkan, otelimizde kaçak odalar olduğundan bahsetti” dedi. Mahkeme başkanının Hüseyin C. G. hakkında neden bilgi verdiğini sorması üzerine Tüter’in zor anlar yaşadığı gözlemlendi.

    Zabıta Amirinin Rolü: Soruşturmanın Genişlemesi

    Tüter’in özellikle Side’deki eğlence mekanlarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında jandarmaya yönelik tutanak tutulmasından önceki süreçte sosyal medya üzerinden iletişim kurma eylemleri, savunmasında Side zabıta amirinin yönlendirmesi olarak ifade edildi. Belediyeye ait araçlarda bulunan viskilerin ise mekan sahipleri tarafından düğün yapan bir kişiye hediye olarak verildiğini iddia etti.

    Olayın gelişmeleri ve Tüter’in durumu ise dikkatle takip edilmeye devam ediliyor.