Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Putin, ABD’nin Ukrayna Savaşını sona erdirmeye yönelik önerilerini kabul ettiğini duyurdu

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın ABD’nin Ukrayna ile ilgili barış önerilerini kabul ettiğini ve müzakere için hazır olduğunu belirtti. Peskov, dün yapılan görüşmenin yapıcı olduğunu ancak toprak konusunda bir uzlaşma sağlanamadığını vurguladı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Putin, ABD’nin Ukrayna Barış Önerilerine Cevap Verdi

    Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD’nin Ukrayna Savaşı’nı sonlandırmayı hedefleyen bazı önerilerini kabullendiğini ve bu doğrultuda müzakere yürütmek üzere ABD’li yetkililerle görüşmeye hazır olduğunu duyurdu.

    Moskova’daki Görüşmeler Sonrası Açıklama

    Vladimir Putin, Orta Doğu’dan gelen ABD Başkanı Donald Trump’ın özel temsilcisi Steve Witkoff ile Trump’ın danışmanı Jared Kushner, Moskova’da düzenlenen görüşmede Ukrayna’daki barış planını masaya yatırdı. Görüşme, sabah saatlerine kadar sürerken, Peskov, bu buluşma hakkında düzenlediği basın toplantısında önemli bilgiler paylaştı. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuri Uşakov’un görüşmeyi “oldukça yapıcı ve faydalı” olarak değerlendirdiğini belirten Peskov, ancak toprak meseleleri konusundaki uzlaşmazlığın devam ettiğini açıkladı. Putin’in, ABD’nin önerilerini geri çevirdiğine yönelik iddialara karşı çıkan Peskov, “Bu tamamen yanlış; dün ilk kez karşılıklı bir görüş alışverişi gerçekleşti. Bazı öneriler kabul gördü, fakat bazıları kabul edilmedi. Bu, bir anlaşmaya ulaşmak için normal bir süreç” diye ifade etti. Peskov ayrıca, “ABD’nin Ukrayna Savaşı’nı sonlandırmayı amaçlayan bazı önerilerini kabul ettik ve Rusya, yukarıda belirtilen şekilde ABD’li müzakerecilerle iletişime geçmeye hazır” dedi.

    Görüşmelerin Gizliliğine Önem Veriliyor

    Peskov, Rusya’nın Trump yönetiminin savaşı sona erdirmek noktasındaki çabalarına teşekkür ettiğini vurguladı. Ancak, yapılan görüşmeler hakkında kamuoyuna açıklama yapılmasının yapıcı olmadığını öne sürdü. “Görüşmelerin gizli kalmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz; megafon diplomasisi yöntemi desteklenmemektedir. Amerikalıların da bu ilkeye uyduğunu görmekteyiz” diyen Peskov, süreç içerisinde uzmanlar seviyesinde ilerleme kaydedilmesi gerektiğini de ekledi. “Uzmanlar düzeyinde belirli sonuçlara ulaşılmalı ve bu başarılar, daha yüksek düzeydeki temasların temelini oluşturmalıdır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.