Ana SayfaGüncelAydın'da Kestane Hasadı Devam Ediyor, Üreticiler Ürünlerini Pazarlarla Buluşturuyor

Aydın’da Kestane Hasadı Devam Ediyor, Üreticiler Ürünlerini Pazarlarla Buluşturuyor

Kestane Hasadı Aydın’da Devam Ediyor

Aydın’da, kestane hasat sezonunun gelmesiyle birlikte üreticiler, topladıkları lezzetli kestaneleri ilçe pazarlarında tüketicilere sunmaya başladı. Tezgahlarda yerini alan kestaneler, farklı boyut ve kalite opsiyonlarıyla dikkat çekiyor.

Aydın’ın Önemli Tarımsal Ürünü: Kestane

Kestane, Aydın’ın tarımsal açıdan en değerli ürünlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Ormanlık ve dağlık alanlarda yetişen bu ağaçların meyveleri, sonbahar aylarında tam olgunlaştığında üreticiler tarafından hasat ediliyor. Toplanan kestaneler, boyut ve kaliteye göre sınıflandırılarak, pazara veya yerel tüketiciye sunuluyor. Üreticilerin yoğun emek ve zaman harcayarak gerçekleştirdiği hasat dönemi, sürdürülebilir gıda zinciri açısından büyük önem taşımakta. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan bir pazar yerinde, kendi ürettikleri kestaneleri satışa sunan Muammer Bozyiğit, ürünlerin hepsinin kendi elleriyle toplandığını ve aracısız bir şekilde satıldığını belirtti.

Üreticinin Hikayesi

Muammer Bozyiğit, babasından miras kalan kestane bahçelerini işlemenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. “Babam vefat ettikten sonra kestaneler bize miras kaldı. Kendimiz toplayıp kendimiz satıyoruz. Kestanenin fiyatı kalite ve iriliğine göre farklılık gösteriyor. Fiyatlar 100 liradan başlıyor, 120, 150, 200 ve 250 TL’ye kadar yükseliyor. Hatta bazen 250 gram kestane alan müşterilerimiz bile oluyor,” diye ekledi Bozyiğit.

Aydın’daki kestane üretimi, sadece ekonomik değer taşımakla kalmayıp, bölgenin kültürel mirasının da önemli bir parçasını oluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Şehit Polis Emre Albayrak İçin İstanbul’da Tören Düzenleniyor

İstanbul Çekmeköy’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ağır yaralanan polis memuru Emre Albayrak, hastanede şehit oldu. Cenaze töreni İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştiriliyor. Albayrak, yarın memleketi Samsun’da defnedilecek.

Bülent Arınç, Manisa Hastanesinde Yoğun Bakımda Tedavi Gören Gülşah Durbay’ı Ziyaret Etti

Bülent Arınç, Manisa Şehir Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ı ziyaret etti. Arınç, sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve ailenin moralini yüksek tutması için dualar etti. Durbay, çocukluğuna dair anekdot paylaşarak Kur'an okuyarak ruhunu güçlendirmeye çalıştığını belirtti.

Emine Erdoğan, 2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması’nın Önemi Üzerine Açıklama Yaptı

Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sıfır Atık Vakfı'nın düzenlediği "2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması" için sosyal medyada mesaj paylaştı. Gençlerin çevre bilincini artıran bu etkinliğe destek vererek, katılımcılara başarılar diledi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Santa Maria Katolik Kilisesi Episkoposu Antuan Ilgıt’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Santa Maria Katolik Kilisesi Episkoposu Antuan Ilgıt’ı makamında ağırladı. Ziyarette karşılıklı görüşmeler yapılırken, toplantı sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Niğde’de Kaçak Alkollü İçki Operasyonunda 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

Niğde'de KOM Şube Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Ele geçirilen 14 şişe sahte içki ve 5.5 litre etil alkol ile ilgili soruşturma devam ediyor.