Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Edirne İpsala Sınır Kapısı’nda Yunan Çiftçilerin Eylemi Nedeniyle Geçişler Durdu

    Yunan çiftçilerin hükümetin tarım politikalarını protesto etmek amacıyla Kipi Sınır Kapısı’nda traktörlerle yaptığı eylem, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçişleri durdurdu. Saat 19.00’dan itibaren kapıdan geçiş mümkün olmuyor ve uzun araç kuyrukları oluştu. Yetkililer, sürücüleri alternatif kapılara yönlendiriyor.

    Yunan çiftçilerin hükümetin tarım politikalarını protesto etmek amacıyla Kipi Sınır

    **Edirne İpsala Sınır Kapısı’ndaki Geçişler Kipi Sınır Kapısı’ndaki Eylem Nedeniyle Durdu**

    Yunan çiftçilerin, hükümetin tarım politikalarına ve artan maliyetlere karşı başlattığı protestolar, Türkiye’deki sınır kapılarını da olumsuz etkiledi. Edirne İpsala Sınır Kapısı’nın tam karşısında bulunan Kipi Sınır Kapısı’nda çiftçiler, traktörleriyle yolu kapatarak geçişlere tamamen engel olmuş durumda.

    **Geçişler Durdu, Uzun Kuyruklar Oluştu**

    Saat 19.00’dan itibaren, iki ülke arasındaki sınır kapısından geçişlerin mümkün olmadığını ifade eden yetkililer, eylem nedeniyle uzun araç sıralarının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyenler ve ticari araçlar, bekleme süresine tabi tutulurken, Yunanistan’dan Türkiye’ye geçmek isteyenlerin de geçiş yapmaları engellendi.

    **Alternatif Rotalar Öneriliyor**

    Yetkililer, sürücüleri alternatif sınır kapılarını kullanmaları konusunda uyardı. Özellikle Pazarkule-Kastanies gibi alternatif güzergahların tercih edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Bununla birlikte, Yunanistan genelinde çiftçilerin farklı noktalarda benzer eylemler düzenlemesi nedeni ile alternatif güzergahlarda da yoğun trafik yaşanabileceği dile getirildi.

    Çiftçilerin, akaryakıt desteği, vergi indirimi, elektrik maliyetlerinin düşürülmesi ve tarım ürünlerinin alım fiyatlarının artırılması gibi talepleri sürüyor. Eylemin sona erme zamanı hakkında Yunan yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadığı da gelen bilgiler arasında.