Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bartın Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Engelli Bireyler İçin Yeni Protokol İmzaladı

    Eda Koç’un haberine göre, Bartın Üniversitesi ve Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, engelli bireylerin yükseköğretim tecrübesi kazanması adına “Engelsiz Üniversite Programı” protokolünü imzaladı. Protokol, katılımcılara eğitim ve sembolik ders imkanı sunarak toplumsal katılımlarını artırmayı hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, bu iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

    Eda Koç'un haberine göre, Bartın Üniversitesi ve Bartın Aile ve

    Engelsiz Üniversite Programı İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Bartın Üniversitesi (BARÜ) ve Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında, engelli bireylerin yükseköğretim deneyimi yaşayabilmelerine imkan sağlayan bir protokol imzalandı. “Engelsiz Üniversite Programı İş Birliği Protokolü”, BARÜ Rektörlük Senato Salonu’nda, Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya ve Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz tarafından hayata geçirildi.

    Engelli Bireyler İçin Yeni Fırsatlar

    Bu önemli protokol, engelli genç ve yetişkinlerin, yükseköğretim içinde anlamlı bir eğitim süreci geçirmelerini hedefliyor. Rektörlükten yapılan açıklamalar doğrultusunda, sosyal etkileşimlerin ve toplumsal katılımın artırılması amaçlanıyor. Protokol çerçevesinde, Bartın Üniversitesi Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Kariyer Geliştirme ve Mesleki Eğitim Birimi tarafından katılımcılara çeşitli hazırlık eğitimleri sunulacak. Eğitimlerin ardından engelli genç ve yetişkinler, belirlenen akademik birimlerde akranlarıyla birlikte sembolik ders süreçlerine katılarak üniversite yaşamını deneyimleme imkanı bulacak. Program sonunda ise tüm katılımcılar için mezuniyet töreni düzenlenecek ve katılım belgesi ya da onur sertifikası verilecek.

    Rektör Akkaya’nın Değerlendirmesi

    Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, protokolün, engelli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını artırması ve üniversite yaşamına ilişkin farkındalıklarını güçlendirmesi açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca Akkaya, protokole destek veren Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz’a teşekkürlerini sundu.

    Bartın Üniversitesi ve Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasındaki bu iş birliği, engelli bireylerin yükseköğretim fırsatlarına erişimini kolaylaştırmayı ve toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.