Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hakan Çiftçi, Dini Nikahlı Eşinin Kimlik Sorunu Nedeniyle Çocuklarına Kimlik Alamıyor

    Ankara’da Hakan Çiftçi, Suriye uyruklu dini nikahlı eşinin önceden evli göründüğü için 4 çocuğuna kimlik almayı başaramadığını belirtti. Çocuklarının eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanamıyor. Çiftçi, Suriye’den gerekli belgeleri alamadığı için bu durumu aşamadığını ifade etti.

    Ankara’da Hakan Çiftçi, Suriye uyruklu dini nikahlı eşinin önceden evli

    Ankara’da Kimlik Sorunu: 4 Çocuk Kimliksiz Kaldı

    Ankara’nın İkizce Köyü’nde Hakan Çiftçi, Suriye uyruklu dini nikahlı eşi nedeniyle 4 çocuğuna kimlik edinemediğini öne sürdü. Baba, kimliksiz çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.

    Dini Nikahtan Kaynaklanan Zorluklar

    Çiftçi, 10 yıl önce dini nikahla evlendiği eşinin, önceki kocasının vefatının ardından kimliğini güncellediğini ve bu durumun kendisine engel teşkil ettiğini açıkladı. Suriye’den döküman alması gerektiğini belirten baba, belgelerin kendisine ulaşmadığını ve çocuklarının hastaneye gidebildikleri ya da okula devam edebildikleri olmadığını ifade etti.

    “Rüşvet İstiyorlar” İddiası

    Hakan Çiftçi, kimlik başvurusu sürecinde bürokratik zorluklar ve rüşvet talebiyle karşılaştığını, bunun kendisini maddi ve manevi olarak yıprattığını belirtti. “Sürekli belgeler istiyorlar; ama ulaşamadım. Benim çocuklarımın hakkını kimse gözetmiyor” dedi.

    10 Yıldır Çektiği Eziyet

    Çocuklarının 10 yaşında olduğunu söyleyen Çiftçi, “Kaymakamlık, nüfus dairesi ve karakollar dahil hiçbir yerden yardım alamadım” şeklinde konuştu. Çocukları için kimlik talep eden baba, “Okul yüzü görmeden büyüyorlar. Bu durum dayanılmaz bir eziyet” dedi.

    Kimlik Sorunu ve Zorlu Süreç

    Çiftçi, eşinin bir kızı olduğunu, fakat onun da kimlik sorunu yaşadığını anlattı. “Eşim önceki kocasıyla evli gözüküyor. Bu durum, çocuklarımın kimliklerini almakta bana engel oluyor” dedi.

    Hakan Çiftçi, yetkililere çağrıda bulunarak çocuklarının eğitim alabilmeleri için sadece kimlik almak istediğini açıkladı. “Saehi istemiyoruz, sadece çocuklarım okula gitsin,” diyerek, derdini paylaştı. “Çocuklarının sağlığı ve eğitimine dair her şey için mücadele vermek zorundayım” ifadelerini kullandı.