Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Başkan Kurnaz: “Hayvanları Koruma Amacıyla Değil, Siyaset Yapma Girişimleri Var”

    Samsun İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, CHP’li meclis üyelerinin 9 köpeğin ölümüyle ilgili yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi. Kurnaz, muhalefetin hayvanları kullanarak siyaset yaptığını belirtti ve olayın soruşturulduğunu, eksikliklerin giderileceğini ifade etti.

    Samsun İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, CHP'li meclis üyelerinin 9

    Samsun’da Köpeklerin Telefi Üzerine Tepkiler Gündemde

    Samsun’un İlkadım ilçesinde, son günlerde yaşanan hayvan hakları ihlali iddiaları gündemde. Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 9 köpeğin bir çöp konteynırında telef olmasıyla ilgili CHP’li meclis üyelerinin açıklamalarına tepki göstererek, durumu siyasete dönüştürmekle suçladı.

    Köpeklerin Telefi ve Soruşturmalar Devam Ediyor

    Kadamut Mahallesi’nde meydana gelen olayın ardından hem valilik hem de savcılık soruşturma başlattı. Telef olan köpeklerden alınan örnekler, adli tıp kurumunda inceleme altında. İlkadım Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı toplantısında, CHP’li üyeler olayın arkasındaki sorumluları bulmak adına afişlerle dikkat çekti. Başkan Kurnaz, bu yöndeki eleştirileri haklı bulmadığını vurguladı.

    Başkan Kurnaz: “Maksat Siyaset, Hayvanları Koruma Değil”

    Başkan Kurnaz, açıklamalarında CHP’lilerin konuyu siyasete malzeme yaptığını ifade etti. “Bu üzücü olayın üzerindeki konuşmalar, hayvanları korumak adına değil, siyasi bir amaç güderek yapılıyor,” diyen Kurnaz, durumu eleştirdi. Ayrıca, hayvanların durumu ile ilgili geçmişte barınak ziyaretleri yapıldığını ve şartların iyileştirilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

    Hayvanların Rehabilitasyonu ve Barınma Çalışmaları

    Kurnaz, barınakta gerekli yenileme çalışmalarının yapıldığını ve bu süreçte bazı hayvanların başka bir yere sevk edildiğini açıkladı. “Eğer personel kaynaklı bir sorun varsa, bunun hesabı sorulacak. Biz hayvanları içler acısı bir durumda korumak amacıyla toplayıp bakmıyoruz,” diyerek, hayvanların sağlıklı bir şekilde rehabilite edilmesi amacıyla çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

    Toplantının ardından 5 gündem maddesi ilgili komisyonlara sevk edildi ve meclis oturumu sona erdi. Başkan Kurnaz, hayvanların korunmasına yönelik daha fazla çaba sarf edileceğinin altını çizerek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli bütün önlemlerin alınacağını da sözlerine ekledi.