Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Denizli İhracatçılarından İstanbul’daki Helal Expo Fuarı’na Üçüncü Katılım

    Denizli ihracatçıları, İstanbul’da düzenlenen Helal Expo Fuarı’na üçüncü kez katılarak uluslararası paydaşlarla buluştu. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, fuarın helal ürünlere artan talep doğrultusunda önemli bir platform olduğunu belirtti. Denizli, 2025 yılına kadar 530’dan fazla ürünü 130 ülkede ihraç ederek gıda sektöründeki gücünü ortaya koydu.

    Denizli ihracatçıları, İstanbul'da düzenlenen Helal Expo Fuarı'na üçüncü kez katılarak

    **DENİZLİ (İHA) – Denizli’den ihracatçılar, bu yıl üçüncü kez İstanbul’da gerçekleşen Helal Expo Fuarı’na info standları ile katılarak uluslararası iş ortaklarıyla bir araya geldi.**

    **Helal Expo’nun Stratejik Önemi**

    Dünya genelinde helal sertifikalı ürünlere olan talebin hızla arttığı bir dönemde, Helal Expo; ticaret heyetleri, satın alma profesyonelleri, üreticiler ve sektör temsilcilerini aynı çatı altında toplayarak büyük bir önem arz ediyor. Türkiye’nin gıda, kozmetik, hijyen, sağlık, tekstil ve ambalaj sektörlerinde önemli firmalar fuarda yer alarak geniş bir ürün yelpazesi sunma fırsatı buldu.

    **Hüseyin Memişoğlu’ndan Fuar Değerlendirmesi**

    Fuarla ilgili olarak bir değerlendirme yapan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları dile getirdi: “Helal ürünlere yönelik artan küresel talep, Helal Expo’nun farklı ülkelerden sektör temsilcilerini İstanbul’da buluşturan önemli bir platform olmasını sağlıyor. Gıda, kozmetik, hijyen ve tekstil gibi birçok alanda yer alan firmaların katılımı, sektörün geniş bir spektrumda gelişimini gözler önüne seriyor. DENİB olarak info standımızla üyelerimizin tanıtımına destek olmayı ve yeni iş bağlantıları için uygun bir platform yaratmayı hedefliyoruz. Fuar süresince gerçekleştirilen görüşmeler, Denizli’nin ihracat ekosistemine değerli katkılarda bulunuyor. Sektördeki iş birliklerini geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

    **Denizli’nin İhracat Başarısı**

    Denizli, gıda sektöründe önemli bir konumda bulunuyor. 2025 yılı Ocak-Kasım döneminde, 530’dan fazla ürünü 130’un üzerinde ülkeye ihraç ederek küresel pazardaki etkisini daha da güçlendirdi. Bu durum, Denizli’nin üretim kapasitesi, kalite standartları ve uluslararası rekabet gücünün de bir göstergesi.

    **Fuarların Önemi ve Katılımcı Firmalara Sağladığı Faydalar**

    Hüseyin Memişoğlu, fuarların ihracat faaliyetleri açısından taşıdığı öneme de değindi. “Fuar katılımları, mevcut pazarlarımızı korumak ve yeni pazarlara ulaşmak açısından çok kıymetli. Üyelerimizin uluslararası platformda görünürlüğünü artırmak, ticaret hacimlerini genişletmek ve sektörün güncel dinamiklerini takip edebilmek için fuarlara destek vermeyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.