Dijital Beyaz Masam Sistemi Tescillendi
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde geliştirilen “Dijital Beyaz Masam: Yapay Zeka Destekli Çok Modlu Sorun Bildirim ve Yönetim Sistemi”, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.
Projenin Geliştiricileri ve Amaçları
Kastamonu Üniversitesi’nin hak sahipliğinde, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Akyol ile Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Atila tarafından hayata geçirilen bu sistem, dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamaları alanında önemli bir katkı sağladı. Kullanıcı ihtiyaçlarını öngörebilen, çok modlu iletişim fırsatları sunan ve sorun çözüm süreçlerini hızlandıran bu platform, üniversite ekosisteminin iş birliklerine, kurumsal iletişim yapısına ve hizmet süreçlerine destek olmayı hedefliyor.
Rektörün Açıklamaları
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Akademik birikimimizin somut neticelerle ortaya çıkması bizler için büyük bir sevinç kaynağı. Dijital Beyaz Masam projesi, yapay zeka ve kullanıcı merkezli yönetim süreçlerini bir araya getirerek kurumlar için yenilikçi bir model sunuyor. Bu tür çalışmalar, hem bilimsel üretkenliğimizi hem de ülkemizin teknolojik potansiyelini güçlendirmekte. Buluşçularımızı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diyerek projenin önemine vurgu yaptı.
ÇANAKKALE BOĞAZI ETKİLİ OLAN YOĞUN SİS DRON İLE HAVDAN GÖRÜNTÜLENDİ.
ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ TRAFİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ, KUZEY VE GÜNEYDEN GİRİŞ YAPACAK GEMİ KAPTANLARINI TELSİZLE UYARIP BOĞAZ TRAFİĞİNİN KAPATILDIĞINI DUYURDU.
ÇANAKKALE BOĞAZI ETKİLİ OLAN YOĞUN SİS DRON İLE HAVDAN GÖRÜNTÜLENDİ.
KIRKLARELİ İL GENELİNDE YÜRÜTÜLEN MODÜLER AİLE EĞİTİM PROGRAMI UYGULAMASI TAMAMLANDI. 19 EYLÜL’DE BABAESKİ BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİYLE BAŞLATILAN, 24 KASIM’DA BAŞARIYLA TAMAMLANAN PROGRAMDA EĞİTİMLERE KATILAN 15 KURSİYERE, PROTOKOL ÜYELERİNCE KATILIM BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ.






