Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Şoför Esnafının Zam Taleplerini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na İlettiler

    Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ederek şoför esnafının sorunlarını iletti. Özmeriç, okullar açılmadan önce fiyat tarifelerinin belirlenmesini ve yüzde 40-45 oranında zam yapılmasını talep etti.

    Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem

    Şoförler Odası’ndan Başkan Çerçioğlu’na Ziyaret

    Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, şoför esnaflarından oluşan bir heyetle, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ederek, sektördeki sorunları ve istekleri paylaştı. Özmeriç, Başkan Çerçioğlu’na “Hayırlı olsun” dileklerini ilettikten sonra, okullar açılmadan önce şoför esnafına yönelik zam talebini gündeme getirdi.

    Okul Açılış Tarihi ve Şoförlük Sektörünün Önemi

    Ülke genelinde olduğu gibi Aydın ilinde de okulların 8 Eylül’de eğitim öğretime başlayacağını belirten Özmeriç, şoförlük mesleğinin hayatın birçok alanında önemli bir hizmet sunduğunu ifade etti. Son yasal düzenlemelerle fiyat tarifelerinin artık Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) değil, belediyeler tarafından belirleneceği bilgisini veren Özmeriç, büyükşehirlerde bu tarifelerin Belediye Meclisleri tarafından belirlenmesinin öngörüldüğünü kaydetti. Özmeriç, “Okullardaki yeni dönem başlamadan önce fiyatların belirlenmesini heyecanla bekliyoruz. Öğrenci velilerine nasıl fiyat vereceğimizi bilmiyoruz. Fiyat belirlenmeden sözleşme imzalayamıyoruz” dedi.

    Beklentiler ve Zam Talepleri

    Artan maliyetlere dikkat çeken Aydın Şoförler Odası Başkanı, şoför esnafının bu süreçte yüzde 40-45 arasında bir zam talep ettiğini vurguladı. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Aydın’da, Şubat ayından bu yana toplu taşıma ve belediye otobüslerine fiyat tarifesinin belirlenmesi bekleniyor. Bu zammın bu ay yapılacak Meclis toplantısında gündeme alınmasını umuyoruz. Şoför esnafının çıkarlarını göz önünde bulundurarak taleplerimizi ilettik. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden, rekabetin haksız hale gelmeyeceği şekilde ve günün koşullarına uygun fiyatlar belirlemesini bekliyoruz” dedi.

    Özmeriç, servis araçları, minibüsler ve belediye otobüsleri arasında adil bir tarifelendirme yapılmasının önemini de vurguladı.