Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    “Geleneksel Oyunlar Tırı, Muş’ta Çocuklara Unutulmaz Anlar Yaşattı”

    Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen “Geleneksel Oyunlar Tırı”, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi etkinlikleri kapsamında Muş’ta çocuklara geleneksel oyunlar sunarak eğlenceli anlar yaşattı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, bu etkinlikle kültürel mirası gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

    Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen "Geleneksel Oyunlar Tırı",

    Geleneksel Oyunlar Tırı Muş’ta Çocuklarla Buluştu

    Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 81 ilde gezmek amacıyla başlatılan “Geleneksel Oyunlar Tırı”, 26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı etkinlikleri çerçevesinde Muş’ta çocuklara keyifli anlar sundu.

    Parkta Eğlenceli Oyunlar

    Merkez Göletli Park’ta kurulan tır, çocukların buluşma noktası haline geldi. Burada, halat çekme, koca ayak, mangala, çember çevirme ve mas güreşi gibi özel Türk geleneklerine ait oyunlar oynandı. Çocukların bu eğlenceler sırasında yaşadığı mutluluk ise gözlerinden okunuyordu.

    Kültürel Mirası Yaşatmak Üzere

    Etkinliğe katılarak çocuklarla birlikte oyun oynayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, Geleneksel Oyunlar Tırı’nın genç nesillere sunulduğunun altını çizdi. Kılıç, amaçlarının kültürel mirası yaşatmak ve onu geleceğe taşımak olduğunu ifade etti.

    Kılıç, “81 ili dolaşan oyun tırını Muş’a getirip halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla bugün Muş’a geldik. Atalarımızdan miras kalan bu oyunları, çocuklarımız ve gençlerimizle yeniden buluşturmak istiyoruz. Mas güreşinden dokuztaş oyununa ve suel yarışına kadar birçok geleneksel oyun burada yer almakta. Ben, Muş halkının bu oyunları benimseyeceğine ve keyif alacağına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum. Geleneksel Oyun Tırı, üç gün boyunca Malazgirt’te halka hizmet verecek” dedi.