Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mudanya’da Kayıp Alzheimer Hastası İçin 4. Gün Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Bursa’nın Mudanya ilçesinde kaybolan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi’den dördüncü günde hala haber alınamadı. Ailesi ve mahalle sakinleri endişeyle beklerken, arama çalışmaları 400 kişilik ekip tarafından 15 kilometrelik alanda sürdürülüyor. Aile, önceki kaybolma durumlarının süresinin uzamasının korkutucu olduğunu belirtti.

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde kaybolan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi'den

    **Mudanya’da Kaybolan Yaşlı Adam İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor**

    Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Evciler Mahallesi’nde, Cuma günü ot toplamak amacıyla evinden ayrılan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi’den tam dört gündür hiçbir iz bulunamadı. Yakınları ve mahalleli, köy meydanında ümitsiz bir şekilde bekleyişlerini sürdürüyor. Arama kurtarma ekipleri, olayın üzerinden geçen süreye rağmen hala olumlu bir sonuç elde edemediklerini belirterek, çalışmalarına devam ediyor.

    **Ailede Endişe Hakim**

    Mustafa Abi, eşi Ayla Abi’ye “Baklaharmanlar” bölgesine ot toplamak için gideceğini belirtmişti. Akşam saatlerine gelindiğinde geri dönmeyen yaşlı adam için aile, jandarmaya başvuruda bulundu. O tarihten bu yana yapılan arama çalışmaları, 96 saat geçmesine rağmen sonuç vermedi. Aile fertleri, yaşlı adamın daha önce üç kez kaybolduğunu ve her seferinde kısa sürede bulunduğunu hatırlatarak, “Sürecin uzaması bizleri daha da endişelendiriyor” dediler.

    **Geçmişte Benzer Durumlar Yaşandı**

    Mustafa Abi’nin geçmişinde daha önce üç kez kaybolduğunu ifade eden aile, bu olayların biri olan Kemerçeşme’den Yıldırım 152 Evler’e kadar yürüdüğü durumu hatırlattı. Alzheimer hastalığına sahip olmasının yanı sıra sinir hastası olan Mustafa Abi’nin tedavisinde antidepresan kullanmasının yanı sıra zaman zaman tarlada uyuyakalması ve uzun yürüyüşler yapması, arama alanının genişletilmesine sebep oldu.

    Oğlu Emir Abi, son günlerin kendileri için dayanılmaz bir hal aldığını vurgulayarak, “96 saat geçti, babamdan hiç bir iz yok. Ekipler olağanüstü çaba sarf ediyor. Sürenin uzaması bizleri çok endişelendiriyor” ifadelerini kullandı.

    Torunu Emre Abi ise, “Dedem bazen tarlada uyur, akşam dönüyor. Uzun süredir hiçbir iz çıkmadı, bu durum bizleri fazlasıyla korkutuyor” şeklinde konuştu.

    **Arama Çalışmalarına Geniş Katılım**

    Kayıp vakası için 400’e yakın personel, 4. günde 15 kilometrelik bir alanda arama yapıyor. AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalara Jandarma, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BAKUT, AKUT, NAK, ANDA, OSAD ve gönüllü ekipler de dahil edildi. Başlangıçta 5 kilometre olarak belirlenen arama bölgesi, dördüncü günde 10-15 kilometrelik bir alana kadar genişletildi.

    Yetkililer, gece boyunca arama çalışmalarının kontrollü bir şekilde devam edeceğini ve sabah saatlerinde yeniden geniş katılımlı bir arama faaliyeti düzenleneceğini duyurdu. Aile ve mahalle halkı, kayıp olan Mustafa Abi’den gelecek iyi bir haberi umutla bekliyor.