İskilip’te Ekmek Almaya Giden Yaşlı Adam Kayboldu
Çorum’un İskilip ilçesinde bir yaşlı adam, ekmek almak için evden çıkmasının ardından kayboldu. Eldivas Babayiğit isimli 86 yaşındaki adamdan haber alınamaması üzerine arama çalışmaları hızla devam ediyor.
Güvenlik Kamerası Görüntüleri İnceleniyor
Olay, 16 Ağustos günü saat 14.00 sıralarında Uludere Mahallesi’nde gerçekleşti. İskilip ilçe merkezindeki kızını ziyarete gelen Babayiğit, İskilip’in Yerliköy semtinde ikamet ediyordu. Ekmeğini almak için dışarı çıkan yaşlı adam, geri dönmemesi üzerine ailesi endişeye kapıldı ve durumu yetkililere bildirmek zorunda kaldı. Yapılan ihbar üzerine AFAD, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri, bölgedeki arama çalışmalarını başlattı. Kaybolduğu gün akşam saatlerinde torunu ile telefonla görüşen Babayiğit, “Kayboldum, düştüm, kafam yarıldı. Burada öleceğim,” şeklinde ifade verince ekipler, arama faaliyetlerini daha da yoğunlaştırdı. Ancak, telefon sinyalinin tespit edildiği alanda yapılan aramalar neticesinde Babayiğit’e dair hiçbir ize rastlanamadı.
Arama çalışmalarında 115 personelin yanı sıra, vatandaşlar, kadavra köpekleri ve dronlar da yer aldı.
Son Görüntüleri Güvenlik Kamerasında
Ayrıca, kaybolmadan önce Eldivas Babayiğit’in son görüntüleri güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Bu görüntülerde, Babayiğit’in ekmek poşetiyle yürüyüş yaptığı anlar yer alıyor. Yetkililer, bu görüntülerin de kaybolma sürecinin araştırılmasında önemli olabileceğini düşünüyor.