Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Arslan Tatar: “Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde OHAL cehenneminden kurtulduk, huzura ulaştık”

    AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle OHAL döneminden çıkıldığını ve “Terörsüz Türkiye” hedefinin gerçekleştiğini vurguladı. Tatar, ayrıca Şırnak’a yeni bir sınır kapısı ve Van yolu projeleriyle ilgili iyileştirmeler müjdeleyerek, bölgenin kalkınma sürecinin devam edeceğini belirtti.

    AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

    Arslan Tatar: OHAL ile Terör Ortadan Kalktı

    AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde olağanüstü hal (OHAL) döneminin zorluklarından kurtulduklarını ve “Terörsüz Türkiye” dönemine geçtiklerini ifade etti.

    Tatar, bölge halkının geçmişte yaşanan sıkıntılara ve şu anki duruma dikkat çekerek, OHAL döneminin getirdiği zorlukları hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Şırnak’a büyük bir yenilik ve dönüşüm yaşandığını dile getirdi.

    Geçmişten Günümüze: OHAL’a Dikkat

    1990’lı yıllarda doğu ve güneydoğu Anadolu’da uygulanan OHAL dönemlerine işaret eden Tatar, “Biz bu toprakların insanları olarak büyük sıkıntılara göğüs gerdik. Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başına geçtiği zaman, biz Kürtler olarak sadece bir ricada bulunduk: Bizi bu OHAL cehenneminden kurtarın. Başka bir isteğimiz yoktu. Bugün, ‘Terörsüz Türkiye’ ifadesini kullanabiliyorsak bunu Cumhurbaşkanımıza ve Devlet Bahçeli’ye minnetle anarak söylüyorum” dedi.

    Şırnak’a İkinci Sınır Kapısı Mülkü

    Tatar, bölgenin yalnız olmadığını belirterek, ikinci bir sınır kapısının yapılacağını müjdeledi. “Beytüşşebap ile Uludere’yi kapsayan önemli bir sınır kapısı inşa edilecek. Bu kapı, ticaret hayatımıza büyük katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

    Van Yolu ve Kuzey Çevre Yolu Projeleri

    Bölgedeki Van yolu projelerinin gecikmeleri hakkında bilgi veren Tatar, son yıllarda müteahhitlerin sürekli değişmesi nedeniyle projenin sürekli ertelendiğini belirtti. “Van yolu 2012-2013 yıllarından bu yana gecikiyor. En son geçen yıl, bakanımız ve ben toplantılarda projenin alt yapısını değerlendirerek bu yıl ihaleye çıkılmasına karar verdik. Kuzey Çevre Yolumuz üzerindeki 7.5 kilometrelik yol inşaatı da bu yıl tamamlanmayı hedefliyor” dedi.

    Şırnak’ın gelişimi ve kalkınması için verilen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Tatar, “Cumhurbaşkanımızın direktifleri ve bakanlarımızın çalışmaları ile Şırnak’ın her köşesine hizmet götürmekte kararlıyız. Artık Şırnak, hizmetin, güvenin ve huzurun merkezi haline geldi” açıklamasında bulundu.