Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Düzce’de Kuymak Festivali, Soğuk Hava Altında Yüzlerce Horoncuya Ev Sahipliği Yaptı

    Düzce’de düzenlenen 2. Kaynaşlı Kuymak Festivali, soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gördü. Dernek Başkanı Ömer Kadan, festival geliriyle hasta çocukların tedavisine destek olacağını açıkladı. Yerel sanatçılar ve yöresel ürünler festivalde yer aldı.

    Düzce'de düzenlenen 2. Kaynaşlı Kuymak Festivali, soğuk havaya rağmen yoğun

    Soğuk Hava, Sıcak Yüreklerle Dolu Bir Festival

    Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde gerçekleştirilen ikinci Kuymak Festivali’nde, soğuk havaya aldırış etmeyen yüzlerce kişi horon oynadı.

    Yöresel Lezzetler ve Kültürel Zenginlik

    Düzce Kaynaşlı Gençlik Derneği tarafından düzenlenen bu festival, üç gün boyunca bölgenin yerel ürünlerine ev sahipliği yaptı. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, çeşitli yerel sanatçılar da performans sergiledi. Festival süresince katılımcılara her gün 200 kişilik kuymak ikram edildi. Etkinliğe katılanlar, Düzce ve Bolu halkına teşekkür eden Dernek Başkanı Ömer Kadan, festivalin geliriyle hasta çocukların tedavisi için destek sağlanacağını duyurdu.

    Kadan, “Düzce Kaynaşlı Gençlik Derneği olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kuymak Festivali’nin gelirini, bu yıl yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda hasta çocukların tedavisine bağışlayacağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

    Öne Çıkan Yerel Ürünler

    Bu yılki festivalde, genellikle Trabzon’a ait yöresel ürünlerin yanı sıra Kars’ın kaşar peyniri ve tereyağı ile Yığılca ve Gölyaka’nın ünlü balları da sergilendi. Katılımcılar, bu lezzetlerin tadını çıkarırken, festivale olan ilginin her geçen yıl arttığı gözlemlendi.