Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bitlis Eren Üniversitesi’nde Uluslararası Akıllı Sistemler ve Enerji Konferansı Başladı

    Bitlis Eren Üniversitesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle 28 Kasım’da “1. Uluslararası Akıllı Sistemler, Tasarım ve Enerji” Konferansı’nı başlattı. 27 üniversiteden 93 akademisyenin katıldığı etkinlikte yapay zeka ve enerji teknolojileri gibi konular ele alındı. Konferansın Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, disiplinler arası iş birliğini vurgulayarak toplum yararına bilgi üretimini önceliklendirdiklerini belirtti.

    Bitlis Eren Üniversitesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle

    Uluslararası Akıllı Sistemler Konferansı Başladı

    Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen “1. Uluslararası Akıllı Sistemler, Tasarım ve Enerji” Konferansı, 28 Kasım’da üniversitenin ana kampüsünde gerçekleştirilmeye başlandı.

    Etkinlikte, akademik yenilikler, disiplinler arası araştırmalar ve sektörel iş birlikleri masaya yatırıldı. Çeşitli üniversitelerden ve kuruluşlardan gelen bilim insanları, hem çevrim içi hem de yüz yüze olarak etkinliğe katıldılar. Konferansın açılışını yapan Doç. Dr. Vedat Tümen, akıllı sistemler ile enerji tasarımı konularındaki teknolojik gelişmelerin bilim dünyasına sunduğu fırsatlara dikkat çekerek, yeni araştırmalar için faydalı olacağını ifade etti.

    Disiplinler Arası İş Birliği

    Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban, BEÜ’nün bu alanlardaki projelerine vurgu yaparak etkinliğin disiplinlerarası akademik çalışmaları teşvik eden önemli bir zemin sunduğunu ifade etti.

    Açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversitenin bilimsel üretim ve araştırma kültürünü geliştirme konusundaki kararlılığını vurguladı. Elmastaş, “Akıllı sistemler, tasarım ve enerji alanları, günümüzün değişen teknolojik dinamiklerini anlamada çok önemli bir rol oynamaktadır. Üniversitemiz, bu bilgiyi toplum yararına dönüştürmeyi en temel görevlerinden biri olarak görmektedir,” dedi. Ayrıca etkinliğin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilimsel iş birliklerinin artmasına katkıda bulunacağını belirtti.

    İlk Oturumda Çarpıcı Sunumlar

    Konferansın ilk oturumunda, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Davut İzci, çevrim içi bağlantıyla katılarak doğa esinli optimizasyon yöntemlerinin mühendislik sorunların çözümündeki önemini açıkladı. Ayrıca, Bitlis Eren Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan Işık da “2023 Kahramanmaraş Depremleri Öncesi ve Sonrasında Betonarme Yapıların Karşılaştırmalı Değerlendirmesi” isimli sunumunda yapı dayanıklılığı ve deprem sonrası performans farklılıkları üzerine önemli veriler sundu.

    Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona ererken, akademik oturumlar Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde devam etti. Katılımcılar, yürütülen araştırmalar üzerinden güncel araştırma eğilimlerini takip etme ve yeni iş birlikleri geliştirme fırsatı buldular.

    Konferansa toplamda 6 farklı ülkeden, 27 üniversiteden 93 bilim insanı katıldı ve 60’dan fazla bildiri sunuldu. Yapay zeka ve enerji teknolojileri, etkinliğin ön plana çıkan konularından biri oldu ve katılımcılar, bu alanlardaki en güncel gelişmeleri paylaşma imkanı buldular.

    Gelecek Tarih: 29 Kasım 2025

    28 Kasım’da başlayan konferansın ikinci bölümü, 29 Kasım 2025 tarihinde çevrim içi olarak devam edeceği duyuruldu. Etkinlik, akıllı sistemler, yenilikçi tasarım yöntemleri, sürdürülebilir enerji teknolojileri ve disiplinler arası araştırmalar gibi çeşitli başlıklar altında bilimsel bilgi paylaşımına öncülük etmeyi amaçlıyor.