Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ukrayna, ABD’den 100 Milyon Dolar Değerinde Silah Alımını Garanti Etti

    Financial Times’a göre, Ukrayna, Rusya ile barış müzakereleri çerçevesinde ABD’den 100 milyon dolarlık silah alımını taahhüt etti. Anlaşma ayrıca, Ukrayna’nın ABD ile 50 milyar dolarlık dron üretimi için iş birliği yapacağını gösteriyor. Rusya’nın savaş tazminatlarının ise dondurulan varlıklar üzerinden sağlanması planlanıyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Ukrayna, ABD’den 100 Milyon Dolarlık Silah Alacak

    İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Ukrayna, Rusya ile imzalanacak bir barış anlaşmasının getirileri arasında yer alan ABD güvenlik garantisi için 100 milyon dolarlık silah alımına söz verdi.

    Trump ve Zelenskiy’nin Görüşmeleri Devam Ediyor

    ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’in, Avrupa’nın çeşitli liderleriyle gerçekleştirdiği müzakerelerin yankıları devam ediyor. Financial Times, Ukrayna’nın barış anlaşması kapsamında ABD’den güvenlik garantisi almak için bu adımı attığını belirtti. Ayrıca, Ukrayna ile ABD’nin, Ukrayna’nın yerel şirketleriyle 50 milyar dolarlık bir dron üretimi anlaşması imzalayacağı da haberde yer aldı.

    Ukrayna’nın, kalıcı bir barış sağlamanın, Putin’e yapılacak tavizlerle veya bedava hediyelerle mümkün olmadığını, gelecekteki saldırılara karşı etkili bir güvenlik yapısına dayanması gerektiğini vurguladığı belirtildi.

    Rusya’ya Tazminat Yükümlülüğü

    Aynı belgede, savaş nedeniyle Rusya’nın Ukrayna’ya tazminat ödemesi gerektiği vurgulanıyor. Bu tazminatın, Batılı ülkelerde dondurulmuş olan 300 milyar dolarlık Rus varlıkları aracılığıyla elde edilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca, herhangi bir yaptırımın kaldırılmasının, Moskova’nın barış anlaşmasına uyum sağlamasına bağlı olması gerektiği bildirildi.

    Trump, 15 Ağustos’ta Alaska’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme yapmıştı. En son ise, Beyaz Saray’da Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile birlikte NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile görüşmeler gerçekleştirdi.