Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Konya’nın Akşehir ilçesinde “Okulum Temiz Programı” kapsamındaki denetim süreçleri tamamlandı

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE işbirliğiyle uygulanan “Okulum Temiz Programı” çerçevesinde Konya’nın Akşehir ilçesinde 70 okul denetlendi. Denetimlerde hijyen ve güvenlik kriterleri incelendi. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların sağlıklı ve güvenli olması için çalışmalara devam edeceğini açıkladı.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE işbirliğiyle uygulanan "Okulum Temiz Programı"

    Akşehir’de “Okulum Temiz Programı” Denetimleri Tamamlandı

    Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında hayata geçirilen “Okulum Temiz Programı” çerçevesinde, Konya’nın Akşehir ilçesinde yapılan denetimler sona erdi.

    Denetimler ve İncelemeler

    Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş sağlığı ve güvenliği biriminde görevli 6 tetkikçi, toplamda 70 okul ve kurumu kapsayan incelemeleri gerçekleştirdi. Ekim ayı içinde başvuru süreçleri tamamlanan 41 okulun denetimi daha önce gerçekleştirilmişti. Şimdi ise, toplamda 29 okul ve kurum için yeni başvurular alındı. Bu aşamada, evrak incelemeleri ve saha denetimleri gerçekleştirildi ve böylece toplam 70 kurumun “Okulum Temiz” standartlarına uygunluğu değerlendirildi. Denetimlerde, hijyen koşulları, iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, temizlik planları ve risk değerlendirmeleri gibi çeşitli başlıklar gözden geçirildi.

    Eğitim Ortamının İyileştirilmesi

    Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılan denetimlerin tamamlanmasının ardından ilçedeki okulların daha sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı sunabilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Bu program sayesinde eğitim alanında sürdürülebilir bir kalite artırımı hedefleniyor.