Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ASKİ’nin Su Kesintileri, Keçiören’de Konutları Su Bastı: Vatandaş Tepkili

    Ankara’da devam eden su kesintileri, halkın sabrını zorluyor. Keçiören’de evinde su basması yaşayan Tahsin Topçu, ASKİ’nin duyuru yapmamasına tepki gösterdi. Kesinti nedeniyle evde biriken su ve elektriksiz kalmanın yarattığı tehlikeyi vurgulayan Topçu, Mansur Yavaş’a da eleştirilerde bulundu.

    Ankara'da devam eden su kesintileri, halkın sabrını zorluyor. Keçiören'de evinde

    ASKİ’nin Su Kesintileri Vatandaşları Mağdur Ediyor

    Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), icra ettiği su kesintileri ile bölge halkını zor durumda bıraktı. Kesintilerden habersiz olan bir aile, evlerinin su baskınına maruz kalmasına tepki gösterdi.

    Keçiören’deki Su Kesintisi Sorunu

    Ankara’nın Keçiören ilçesinde 2 gündür süregelen su kesintisinin ne zaman biteceği ile ilgili hiçbir açıklama yapılmamış olması, vatandaşı endişelendirdi. Su kesintisinin ardından yaşanan bir diğer talihsizlik, 13. katında oturan bir dairenin su basması oldu. İki gündür su kullanımına hasret kalan Tahsin Topçu, mutfak lavabosunun biriken bulaşıklardan dolayı tıkandığını ifade etti. Ayrıca, çocuklarının musluğunu açık unuttuğunu aktaran Topçu, gecenin bir vakti gelen suyun evini suya boğduğunu belirtti.

    Felaketten Kaçış: Kaçak Akım Rölesi

    Gece namazı için kalktığında telefonunun suyun içinde olduğunu fark eden Topçu, evin her yerinin suyla dolduğunu görünce büyük bir şok yaşadı. Elektriğin kesilmiş olduğunu belirten Topçu, “Kaçak akım rölesi devreye girmiş. Çok şükür bizi korudu. Eğer o röle de çalışmasaydı, belki daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalabilirdik. Evin her yerinde su vardı,” diyerek yaşadığı durumu aktardı.

    Mansur Yavaş’a Yapay Zeka Tavsiyesi

    Ankara’nın genel sorunlarına çözüm arayışında bulunan Mansur Yavaş’ın önerdiği ‘yapay zeka’ çözümü ile ilgili olarak Topçu, “Ben de yapay zekaya ‘Eğer önlem alınsaydı evim su basar mıydı?’ diye sordum. Bu sistemin geriye götüren etkileri olduğunu söyledi. Mansur Bey de bu tarz soruları yapay zekaya sorabilir. Eğer işini düzgün yapmış olsaydı, böyle bir olayla karşı karşıya kalmazdık,” diyerek durumu eleştirdi.

    Bu olay, tek başına Topçu’nun değil, aynı sorun ile 2 gün içerisinde karşılaşan diğer evlerin de sorunlarından biri haline geldi.