Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam’dan Önemli Değerlendirmeler
Bursaspor’un yeni teknik direktörü Tahsin Tam, takımın ara döneminin fiziksel ve zihinsel açıdan önemli yararlar sağladığını belirtti. İkinci yarıda çok daha iddialı bir performans sergileyeceklerini ifade etti.
Bursaspor’un Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde basın mensuplarıyla buluşan Tam, takımın mevcut durumunu kapsamlı bir şekilde ele aldı. Ara tatilin, oyuncuların fiziksel olarak yeniden yapılanması ve takımın uyumu üzerinde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Sakatlıkların önemli ölçüde azaldığını da sözlerine ekleyen Tam, rakiplerin sakatlık durumlarının göz önüne alınarak değerlendirilmesinin yanıltıcı olabileceğini ifade etti.
Sürecin Zorluğunu Anlatıyor
Zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getiren Tahsin Tam, “Bu iki haftalık mola gerçekten de çok faydalı oldu. Sakatlıklar ve kadro derinliğindeki sorunlar nedeniyle sıkıntılı dönemler yaşadık. Ancak bu süreçte aldığımız sonuçlar olumlu yönde ilerledi. Ara dönemde hem fiziksel gelişim hem de takım uyumu açısından önemli katkılar elde ettik. Şu an ise sakat oyuncu sayımız çok az seviyede ve fiziksel kapasitemiz belirgin bir şekilde arttı. Rakiplerin eksikliklerinin bize avantaj sağlayacağını düşünmek yanıltıcı olabilir; bu tür bir düşünce küçümsemeye yol açar ve bizler için tehlikeli bir durum yaratabilir” ifadelerini kullandı.
İkinci Yarının Hedefleri
Tam, takımın bazı pozisyonlarda eksiklikler olduğunu ve bu nedenle ara transfer döneminde takviyelere gidileceğini aktardı. “Bazı mevkilerde tek oyuncu ile ilerlemek zorundayız. Eğer sakatlık yaşarsak, zorunlu çözümler üretmek mecburiyetinde kalabiliriz. Başkanımız bu konuda kararlı; gerekli transferler mutlaka yapılacak ve kadro rekabeti sağlanacak. İkinci yarıda mağlubiyet konusunu gündemimize almak istemiyorum. Doğru yapılandırmayı tamamladıktan sonra çok daha etkili bir oyun sergileyeceğiz. Taraftarımızın da desteğine ihtiyacımız var; baskı altında kalan bazı oyuncularımız bulunuyor. Sabırlı bir atmosfer sağlanırsa, çok daha yüksek bir performans ortaya koyabiliriz. Bahis söylentileri ve dışsal etkenler geçen haftaki mağlubiyetin üzerindeki bir etki yaratmıştır. Ancak bunu içimizde hallettik. Oyuncularıma vurguladım; bu şampiyonluğu başka hiçbir takım ile kıyaslayamayız ve bu camiaya bırakılacak eşsiz bir anı olacaktır” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.
BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TAHSİN TAM, ARA DÖNEMİN TAKIMA FİZİKSEL VE MENTAL OLARAK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADIĞINI, İKİNCİ YARIDA ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYLA SAHADA OLACAKLARINI SÖYLEDİ.



