Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da 1919 Ünite Kan Bağışı Hedefiyle “Birbirimize Candan Bağlıyız” Kampanyası Başladı

    Samsun’da, “Birbirimize Candan Bağlıyız, Hedef 1919” Kan Bağışı Kampanyası başladı. Dr. Muhsin Yıldırım, kampanyanın 24 Ağustos’a kadar süreceğini ve her kan bağışının 3 fidan olarak ormana döneceğini açıkladı. Hedef, 1919 ünite kan bağışı toplamak.

    Samsun'da, "Birbirimize Candan Bağlıyız, Hedef 1919" Kan Bağışı Kampanyası başladı.

    Samsun’da Önemli Kan Bağışı Kampanyası Başlıyor

    Samsun’da düzenlenen “Birbirimize Candan Bağlıyız, Hedef 1919 Kan Bağışı Kampanyası” adı altında, her bağışlanan kan ünite, 3 insana hayata tutunma şansı tanırken, ormanlarda da 3 fidan şeklinde yeşeriyor.

    Kampanya, 18-24 Ağustos 2025 tarihleri arasında Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda hayata geçiriliyor. Bu anlamlı etkinlik için belirlenen hedef ise en az 1919 ünite kan bağışında bulunmak. Stantların ve kan bağışı araçlarının bulunduğu meydanda, aynı zamanda bağış yapan kişilere çeşitli hediyeler ve ikramlar sunulacak.

    Kampanyanın Amacı ve Önemi

    Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, kampanya hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Yıldırım, “Her gün 09.30 ile 20.30 saatleri arasında vatandaşlarımızı kan bağışına teşvik ediyoruz. Bu kampanyanın temel amacı, toplumda kan bağışı bilincini artırmak ve çözüm odaklı bir şekilde katılımı teşvik etmektir. Samsun Valiliği’nin destekleriyle, belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bu önemli farkındalığı oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

    Fidan Bağışlarının Önemi

    Dr. Yıldırım, yapılan her kan bağışının sadece hastalar için değil, doğal hayata da katkı sağladığını belirtti. “Her bağış, sağlık kuruluşlarında tedavi gören 3 hastaya umut olurken, kampanya kapsamında doğaya da 3 fidan dikimi yapılacaktır. ‘Hastaya Kan, Ormana Can’ sloganımızla, bağışta bulunan her birey adına fidan dikilecek” diye ekledi. Ayrıca, düzenli bağış yapmış olan Kızılay madalya yönetmeliği çerçevesinde ödüllerini alacak olan kişilere de madalyalarının verileceğini ifade etti.

    Samsun Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen kampanya, Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları gibi birçok paydaşın destekleriyle 24 Ağustos akşamına kadar devam edecek.

    Kampanya, tarihi bir anlam taşıyan 1919 hedefinin çok daha üzerinde bir bağış toplama umutları ile devam ediyor.