Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gercüş’te “Okulumda Kan’Panya Var” Etkinliği Başladı: Kan Bağışıyla Hayat Kurtarmaya Davet Ediliyor

    Batman Gercüş’te, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğiyle düzenlenen “Okulumda Kan’Panya Var” etkinliği başladı. İki gün sürecek kampanya, kan bağışlayarak toplumsal dayanışmayı artırmayı ve öğrencilere kahramanlık bilincini aşılamayı hedefliyor. Öğrenciler, destekçi getirdiklerinde madalya alarak teşvik edilecek.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Batman’da Kan Bağışı Etkinliği Başladı

    Batman’ın Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliği ile hayata geçirilen “Okulumda Kan’Panya Var” isimli kan bağışı etkinliği başladı.

    İki Gün Sürecek Kampanya

    Etkinlik, Gercüş Devlet Hastanesi önünde gerçekleştiriliyor ve toplam iki gün sürecek. Kampanyanın amacı, vatandaşlara umut olmak ve kan bağışı yoluyla hayat kurtarmak. Etkinlik, her gün 10:00 ile 17:00 saatleri arasında devam edecek. Bu etkinlik, toplumsal dayanışmayı artırmanın yanı sıra öğrencilere de aktif katılım fırsatı sunacak. Veliler ve gönüllüler, kan bağışı yaparak bu anlamlı çalışmaya destek verecek.

    Öğrencilere Kahramanlık Madalyası Verilecek

    Kampanyada dikkat çeken nokta ise, bağışçı getiren her öğrenciye verilecek “Kahramanlık Madalyası”. Bu uygulama ile genç nesille yardımlaşma ve gönüllülük ruhu aşılanması hedefleniyor. Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay yetkilileri, tüm halkı bu anlamlı etkinliğe katılmaya ve kan bağışı yaparak bir hayat kurtarma çabasına davet etti.

    Öğrencilerden Destek Mesajları

    Etkinlikte görüşlerini paylaşan öğrenci Niray Keskin, “Babamla geldim ve onunla birlikte kan vermekten mutluyum. Kızılay tarafından bana kahramanlık madalyası verildi” dedi. Bir diğer öğrenci Edip Şen ise, “Kan vermek hem bedenen hem de insan sağlığı açısından çok yararlıdır. Tüm arkadaşlarımı kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

    Bu anlamlı etkinliğin, katkıda bulunan herkes için önemli bir deneyim sunacağı ifade ediliyor.