Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Devlet Bahçeli’nin Talimatıyla “Fetih ve Kök: Ahlat-Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü” Kuruldu

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Fetih ve Kök: Ahlat-Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü kuruldu. Enstitünün başkanlığına Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit getirildi. Ahlat ve Malazgirt’in Türk tarih ve kültüründeki önemine vurgu yapıldı.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Fetih ve Kök: Ahlat-Malazgirt

    Bahçeli Talimatıyla Yeni Enstitü Kuruldu

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin direktifleri doğrultusunda, “Fetih ve Kök: Ahlat-Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü” hayata geçirildi.

    MHP Genel Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek olan bu enstitünün liderliğine, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit getirildi. Kuruluşun, Milli Mücadele’nin tarihî akıl ve birikimini günümüze taşımayı hedeflediği bildirildi. Ahlat ve Malazgirt’in ise Türk milletinin kültürel ve tarihî kimliğinin simgesi olduğuna vurgu yapıldı.

    Ahlat ve Malazgirt’in Önemi Vurgulandı

    Açıklamada, Ahlat’ın Türk düşünce geleneğini besleyen bir hafıza mekânı olması yanı sıra, Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun vatan edinilmesindeki kritik rolü üzerinde de duruldu. MHP’nin yaptığı yazılı ifadede, “Ahlat ve Malazgirt, fetih, ilim, kalem, kılıç, kardeşlik, birlik ve beraberliğin hafıza mekânlarıdır. Bu iki yer, geçmişin izlerini taşıyan arşiv olmanın yanında, ortak geleceğin inşasında önemli bir yer edinmektedir” denildi.

    Yeni kurulan enstitü, Türk milletinin tarihî değerlerini koruyarak geleceğe taşımak için önemli bir görev üstlenecek.