Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Vanlı anneden terörle mücadelede umut dolu mesaj: “Silahlar gömülsün, evlatlarımız geri dönsün!”

    Van’da evlatları PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önünde 113 haftadır eylem sürdürüyor. Nazlı Sancar, “Artık anneler ağlamasın, silahlar ölsün” diyerek umutlarını paylaştı. Aile, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’ye teşekkür ederek, terörsüz bir Türkiye dileğinde bulundu.

    Van'da evlatları PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası

    Vanlı Ailelerden Evlat Mücadelesi Sürüyor

    Van’da evlatları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önünde 113’üncü haftalarını geride bıraktararak oturma eylemlerine devam ediyor. 35 aile, ellerindeki dövizlerle birlikte il başkanlığı önüne yürüyerek, tek hedeflerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu vurguladı. Eylem sırasında aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin attığı adımlar için desteklerini yineledi.

    “Evlatlarımızı Bekliyoruz”

    Eylemde kızı Şeyma için yer alan Nazlı Sancar, yıllardır süren evlat kavgasında umutlu olduklarını belirtti. Sancar, “Allah’ın izniyle çocuklarımıza kavuşacağız. Artık anneler ağlamasın, terör bitsin. Yeter diyoruz. Bu ülkeye şehit gelmesin, evlatlarımız geri dönsün. Bu süreç başladı ve 400’e yakın çocuğumuzu bekliyoruz. Umutluyuz, bayram havasındayız. 400 aile olarak bu gelişmeleri heyecanla izliyoruz. Bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye minnettarız. Terörsüz bir Türkiye istiyoruz ve herkesin huzuru için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Ailelerin Umut Dolu Bekleyişi

    Oğlu Yetiş Mert’in akıbetini öğrenmek için eylemde bulunan Saliha Mert, 2005 yılında oğlunun dağa kaçırıldığını hatırlatarak, “Çocuklarımızı beklerken karışık duygular içindeyiz. Bu süreçte umutluyuz ve inşallah güzel bir sonuç alırız” şeklinde konuştu.