Bursa’da Yaşlı Vatandaşları Hedef Alan Dolandırıcı Yakalandı
Bursa’da yaşlı bireyleri hedef alarak dolandırıcılık yapan bir şüpheli, 120 saatlik kamera görüntülerinin incelenmesi ile yakalandı. Şüphelinin, tanınmamak için tıbbi maske taktığı ortaya çıktı.
Mağdurların İfadeleri İncelendi
Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, 85 yaşındaki M.E. ve 82 yaşındaki N.G.’yi arayarak kendisini akrabaları olarak tanıtan bir kişinin, “Evlerinize güvendiğim bir tanıdığımı yolluyorum.” diyerek dolandırdığı belirlendi. Dolandırıcı, mağdurlardan para, döviz ve ziynet eşyası aldı.
Kamera İncelemeleri Sonucu Şüphelinin Kimliği Açığa Çıktı
Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Bursa’daki 27 iş yeri ve 2 araç kamerasına ait görüntüleri inceleyerek, şüphelinin izini sürdü. Bu süreçte, dolandırıcının tıbbi maske kullandığı, İstanbul-Bursa arasındaki korsan taksi yolculuklarında maskeyi çıkarmadığı ve izini kaybettirmek için kalabalık caddeleri seçtiği tespit edildi.
Şüphelinin Kimliği Ortaya Çıktı
Yapılan teknik ve fiziki takipler neticesinde, şüphelinin isminin İ.A.K. olduğu belirlendi. İstanbul’da yakalanarak Bursa’ya götürülen şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü, tüm vatandaşları benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları hususunda uyararak, bu tür olaylara karşı tedbirli olmalarını istedi.


