Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    DenizBank’ın Sürdürülebilirlik Temalı Sendikasyon Kredisi 1 Milyar Doları Aştı

    DenizBank, Kasım 2024 sendikasyon kredisinde 1 milyar doların üzerinde talep topladı. Genel Müdür Recep Baştuğ, sürdürülebilir projelere destek sağlamak amacıyla bu kaynağı kullanacaklarını vurguladı. Bankanın finansmanı, çevresel ve sosyal etki yaratmaya odaklanıyor.

    DenizBank, Kasım 2024 sendikasyon kredisinde 1 milyar doların üzerinde talep

    **DenizBank’tan Sürdürülebilirlik Temalı Sendikasyon Kredisi**

    DenizBank, sürdürülebilirlik odaklı sendikasyon kredisinin ilk diliminde 1 milyar dolardan fazla talep toplandığını açıkladı.

    1 Milyar Dolar Üzerinde Talep

    Kasım 2024 için hazırlanan sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisinin ilk dilimi, banka tarafından yüzde 176’lık bir talep artışı ile yenilendi. 648 milyon dolar şeklinde gerçekleştirilen işlem, yatırımcıların ilgisini çekerek 1 milyar doların üzerinde bir talep hacmi elde etti.

    Açıklamanın detaylarına göre, 52 bankanın katılımı ile sağlanan bu finansman, DenizBank’ın Sürdürülebilir Finans Çerçevesi doğrultusunda, çevresel ve sosyal projelere destek vermek, tarım, kadın girişimciler ve KOBİ’lerin gelişim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla kullanılacak. Yine, sendikasyon kredisinin 3 yıla kadar uzanan vade yapısı, uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisine ve DenizBank’ın sağlam mali yapısına olan güvenini bir kez daha göstermiş oldu. Bu işlemle birlikte, bankanın sendikasyon kredileri içerisinde uzun vadeli dilimlerin oranı yüzde 63’e ulaşmış durumda.

    İklim Dostu Yatırımların Önemi

    DenizBank Genel Müdürü Recep Baştuğ, bu konu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Finansal kaynaklarımızı, çevresel uye toplumsal fayda yaratacak alanlara yönlendirmeyi öncelikli hedefimiz haline getirdik. Son 3 yılda ekonomimize 3.7 milyar dolarlık yeni bir kaynak sağladık ve sürdürülebilirlik bağlantılı kredilerin toplam fonlama içindeki payı yüzde 55’e ulaştı. 648 milyon dolarlık son sendikasyon işlemimiz, ülkemizin daha sağlıklı finansmana erişmesi konusunda önemli bir adım. Sürdürülebilir Finans Çerçevemize uygun çevresel ve sosyal kriterleri gözeten kredilere destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de iklim dostu yatırımların büyümesini teşvik etmek amacıyla yenilikçi ve çeşitli finansal araçlar geliştirmeye kararlıyız,” ifadelerini kullandı.